Vona: Karácsony képes megszólítani a bizonytalanokat

Vona: Karácsony képes megszólítani a bizonytalanokat

Vona Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öt érvet sorakoztatott fel Vona Gábor arra, miért Karácsony Gergely lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Ugyanakkor posztja azt is mutatta, ami már korábban kiderült: Vona személyes preferáltja Karácsony, őt tartaná a legalkalmasabbnak a feladatra. Az egyelőre egy másik kérdés, hogy ezt az előválasztáson részt vevők is így fogják-e gondolni.

A volt Jobbik-elnök mindenesetre amellett is érvel, hogy Karácsonynak van a legnagyobb esélye megnyernie az előválasztást. Az első ok, miszerint neki van megfelelő logisztikai háttere a mozgósításhoz, mindenképp erről szól. Úgy látja, a főpolgármester már az önkormányzati választásokon is megmutatta, hogy mögötte gyűlt össze a legerősebb network.

Karácsony ráadásul már bizonyította azt is, hogy képes győzni a Fidesz ellen. Viszont, mint azt Vona is említi, ezt elmondhatja magáról Márki-Zay Péter is.

Vona úgy látja továbbá, az nyerhet, aki képes egyesíteni a teljes ellenzéket. „A főpolgármester mögé már az első nap többen álltak, mint az összes többi jelölt mögé az elmúlt hónapokban együttvéve. Sőt, meggyőződésem, hogy Jakab Péter és Márki-Zay Péter is vissza fog lépni a javára az első forduló után” – írta.

Az egykori pártelnök szerint Karácsony az, aki képes megszólítani a bizonytalanokat, sőt, talán a jobboldaliakat is. Ehhez, mint megjegyezte, nem elég az orbánozás, az indulat és a nagyotmondási licit, integratív személyiség kell hozzá. Erre való példának tartja, hogy a főváros méltó módon emlékezett meg Trianonról.

Ötödik pontként pedig megemlítette, hogy az a nyerő, akinek van programja, és ezt be is tudja mutatni. Vona szerint itt Dobrev Klára lehetne még ellenfél, de ő a 2., a 3. és a 4. pontokban nem ellenfél. Közben pedig az ellenzéki értelmiség jelentős része is felsorakozott Karácsony mögött. A főpolgármester elindította a 99 Mozgalmat, támogatói között olyan neveket találunk, mint Tarr Béla, Osvárt Andrea vagy Hajós András.