Vonáék szerint egyértelműen kiderült, hogy nincsenek független hatóságok itthon

Vonáék szerint egyértelműen kiderült, hogy nincsenek független hatóságok itthon

Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindvégig tudtuk, hogyan működik a jelenlegi rendszer, a ma nyilvánosságra hozott hangfelvétel ezért nem okozott meglepetést a Második Reformkor számára – így reagált Vona Gábor pártja a Magyar Péter által bemutatott hanganyagra, amelyben Varga Judit elmondta, hogy Rogán Antalék belenyúltak az ügyészségi vádiratba a Völner-Schadl-ügyben és kihúzattak belőle részeket.

A Második Reformkor szerint „ez az egész történet szerencsésebb országokban egy szörnyű családi drámába ágyazott politikai krimi, fikció lenne, nálunk sajnos ez a valóság. A második középkor. Most azt kellene követelnünk, hogy a hatóságok vizsgálják ki a jogállamiságot érintő súlyos botrányt, de éppen az a botrány lényege, hogy Magyarországon nincsenek ilyen hatóságok. Mindent behálóz és kiüresít a rendszer.”

Hozzátették, hogy a párt a magyar társadalomhoz fordul ebben a helyzetben: „ne várjunk a csodára, hanem kezdjük el megszervezni önmagunk és dolgozni azért, hogy a második középkorból felkészülten léphessünk át a második reformkorba! A sajtót, a pártokat és a közvéleményt arra kérjük, hogy legyen tekintettel a három kisgyermek helyzetére, ha már oly sok szó esik a gyermekvédelem fontosságáról, és ha már a szüleiknek nem sikerült!”

A Mindenki Magyarországa Néppárt is reagált, álláspontja szerint Magyarország Orbán Viktor és fideszes maffiaszervezetének kormányzása alatt a keleti diktatúrák sorába süllyedt. A DK szerint bebizonyosodott, hogy nem a törvény, hanem Orbán dönti el, hogy ki megy börtönbe és ki nem. A kormány részéről azt a taktikát alkalmazzák, hogy próbálják hitelteleníteni Magyar Péter személyét, Varga Judit a felvételen szereplő állításait figyelmen kívül hagyva.