WHO: a Balkánon és Közép-Európában különösen aggasztó a járványhelyzet

WHO: a Balkánon és Közép-Európában különösen aggasztó a járványhelyzet

Védõruhát viselõ egészségügyi alkalmazott koronavírus-tesztre vesz mintát egy hajléktalan férfitõl egy prágai szállodában 2021. március 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Európában már harmadik hete emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma – jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális veszélyhelyzeti vezetője csütörtökön.

– Különösen aggasztó a járványhelyzet a Balkánon, valamint több másik közép-európai országban – közölte Catherine Smallwood, hozzátéve, hogy a halálos áldozatok és a kórházban ápolt fertőzöttek száma itt az egyik legmagasabb a világon jelenleg. A WHO európai irodáját vezető Hans Kluge kiemelte: a növekvő számok jól mutatják az egészségügyi óvintézkedések fenntartásának szükségességét.

Az biztos, hazánkban is aggasztó a helyzet, csak az elmúlt 24 órában 207-en hunytak el a koronavírus járvány miatt, míg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nincs itt a lazítások ideje.