Zaklatta a gyerekeket egy XVI. kerületi iskola énektanára

Zaklatta a gyerekeket egy XVI. kerületi iskola énektanára

Zaklatás. Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már az első tanítási napján gyerekeket zaklatott egy XVI. kerületi általános iskola énektanára – írta meg a Blikk. Olvasói beszámoló szerint csupán pár nappal korábban vették fel, május 30-án viszont már az iskola előtti járdáról vitték el a pedagógust. Az olvasó állítása szerint a gyerekek végignézték a történteket, de azt mondták nekik, azért vitték el, mert meghalt az egyik rokona. Az oktató állítólag már az első nap zaklató üzeneteket kezdett küldeni a gyerekeknek. A tankerület intézkedésének következtében a rendőrök ezután megakadályozták, hogy bejusson az iskolába.

A Blikk érdeklődött az iskolaigazgatónál, de ő nem kívánt válaszolni a kérdésekre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya annyit mondott, hogy feljelentés alapján kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt folytatnak eljárást.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ szakmai vezetője, dr. Dunai Gyöngyi a lapnak kifejtette, május 25-től látott el óraadói megbízással énektanári feladatokat az érintett személy. Mindössze két napot dolgozott, május 30-án azonnali hatállyal felmondták a megbízási szerződését.