Zsigó Róbert: Betartottuk az idős honfitársainknak tett ígéretünket

Zsigó Róbert: Betartottuk az idős honfitársainknak tett ígéretünket

Zsigó Róbert (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az elmúlt 12 év kormányzati politikája bizonyítja, hogy betartottuk az idős honfitársainknak tett ígéretünket, megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, sőt visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat is, amit a baloldali kormány elvett tőlük – közölte Zsigó Róbert a kormány oldalán.

A Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára felidézte, hogy a kormány – az emelkedő inflációra tekintettel – idén januárban 5 százalékkal emelte a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat. Mivel a háború és az európai energiaválság miatt az infláció már az első negyedévében ennél magasabb mértéket mutat, július 1-jétől, januárig visszamenőlegesen, további 3,9 százalékos kiegészítő emelésre számíthatnak az érintettek. Az intézkedés több mint 2,4 millió nyugdíjast és nyugdíjszerű ellátásban részesülőt érint.

Zsigó Róbert azt is közölte, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke 2010 óta már több mint 10 százalékkal nőtt, nominálisan pedig 59 százalékkal emelkednek a nyugdíjak a júliusi korrekcióval. Ezen felül a nyugdíjasok az elmúlt öt évben közel 900 milliárd forint extra kifizetést is kaptak Erzsébet-utalvány, rezsiutalvány nyugdíjprémium és 13. havi nyugdíj vagy ellátás formájában. Emellett a rezsicsökkentés, az árstopok szintén jelentős segítséget jelentenek a nyugdíjasoknak.