Zűrös hátterű cégtől rendelne parkolóórákat Zugló polgármestere

Zűrös hátterű cégtől rendelne parkolóórákat Zugló polgármestere

Horváth Csaba, a XIV. kerület szocialista polgármesterjelöltje (k) kampányol Budapesten a Bosnyák téren 2019. október 5-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zugló most azoktól vesz egy rakás parkolóautomatát, akiket korábban több tízezer rendbeli parkolási csalásért elítéltek - írja a 444.hu. A lap szerint az október 13-án megválasztott MSZP-s polgármester, Horváth Csaba javaslatára Zugló nyélbe üthet egy újabb négy évre szóló parkolási üzletet Kupper András cégével. Kuppert korábban egy zuglói ügy kapcsán nyolcvanezer rendbeli csalás miatt elítélt a bíróság. Hozzá kötődik a Centrum parkolási birodalom, cégeinek vezetői, 23 személy, jelenleg is a vádlottak padján ül csalás vádjával.

Horváth Csaba kezdeményezését november 7-én fogadhatja el a zuglói képviselőtestület. A javaslat 76 darab új parkolóóráról, azok telepítéséről és karbantartásáról szól, az automaták darabja több, mint 2 millió forintba kerül, amiket Kupper cége a C-Ware Kft. szállít, telepít és helyez üzembe, majd darabját havi 40 ezer forintért négy éven át karbantartja. Más cég el sem indulhatott a közbeszerzésen. 

A megrendelt parkolóautomaták nem fogadnak el bankkártyát, ami azért érdekes, mert a bankkártyás fizetéssel olcsón, átlathatóan lehetne vezetni a befizetéseket, és nagyban lecsökkenti a visszaélés lehetőségét.

Karácsony még zuglói polgármesterként, 2019 tavaszán a testület elé terjesztette a pakrolóautomaták beszerzésének ügyét, de akkor áttolták a döntést a választások utánra. Év végégig lenne idő az üzlet átgondolásra, de Horváth Csaba már most lezárná a közbeszerzést.

Horváth: a zuglóiak akarták

Horváth Csaba közleményben reagált a 444.hu cikkére. Mint közölte, „a zuglói lakosok igénye volt, hogy az önkormányzat bővítse a parkolási zónákat", és az ehhez kapcsolódó parkolóóra-vásárlásról és működtetéséről szóló sikeres közbeszerzési eljárás még a Karácsony Gergely vezette önkormányzat idején, áprilisában zárult le.

„A közbeszerzési eljárás lezárult, de szükséges döntést az előző képviselő-testület nem hozta meg. Az eljárással szemben kifogást senki nem emelt, az szabályos volt, az a cég pályázott, amely az első körben is megnyerte közbeszerzést, tehát a régi és az új eszközök kompatibilisek egymással. Mellesleg olyan automatákról van szó, amelyeket azonnal be lehet kötni a NAV rendszerébe, ellentétben a budapesti parkolóautomaták többségével. Ennek alapján polgármesterként nekem egy dolgot kell csak vizsgálnom, hogy a zuglóiak érdekét szolgálja-e ennek a szerződésnek a megkötése" – közölte Horváth.

Az októberben megválasztott polgármester szerint, ha ez a döntés nem születik meg, akkor az érintett több ezer zuglói polgár hiába várja, hogy a parkolási zóna kiterjesztésével végre megállhasson a saját otthona közelében, hiszen a zuglóiaknak továbbra is ingyenes a saját lakókörnyezetükben való parkolás.