A járás igazi kincs (x)

A járás igazi kincs (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mozgás, az A-ból B-be való eljutás lehetősége a legtöbb ember számára olyan evidens és magától értetődő adottság, mint mondjuk a levegővétel. Csak akkor döbbenünk rá, hogy mekkora kincs, és valójában milyen kivételezett helyzetben is voltunk sokáig, mikor egy egészségügyi probléma miatt mozgásunk már fájdalommal jár, illetve a járástávolságunk is leszűkül.

A könnyed léptekért

A Gyógypapucs webáruház drmontebosco gyógypapucs kínálatával segít abban, hogy megtaláljuk fájós, érzékeny lábunkra a megfelelő, kímélő lábbelit. Különleges lycra szállal, rugalmas felsőrésszel ellátott termékek, a bütyökkímélő gyógypapucsok az úgynevezett “bütyök”, a nagylábujj első ízületének megnagyobbodása által okozott gyötrelmes érzetre és számtalan más problémára is gyógyírt nyújthatnak. Lábunk garantáltan hálás lesz akkor is, ha kalapácsujj, csont- vagy szarukinövések, esetleg sebek nehezítik a mozgásunkat.

A papucsok további előnye az alapanyagoknak köszönhetően alig érzékelhető pehelysúly. Nagy jelentőséggel bír a talpbélés alatt elhelyezett különleges szivacsos, puha réteg is, mely elnyeli a kemény, egyenetlen talajfelület okozta kellemetlen érzetet, így nemcsak a gerincet, hanem az ízületeket is óvja.

A legjobb, ha a probléma előtt járunk

Mint minden egészségügyi probléma, a lábfejdeformitások okozta panaszok esetében is a megelőzés a leginkább javallt. A túlnyomó többségében a hölgyeket sújtó bütykös láb (hallux) nagy százalékában genetikai eredetű.

Ennek ellenére a prevenció jelentős mértékben kármentő lehet. Már a magassarkú, szűk, kényelmetlen tartásokba nyomorító divatlábbelik használatának elkerülésével is valóságos kártéteményt nyújtunk lábunknak.

Túlsúly esetén a lábfejet és az ízületeket nagyobb megterhelés éri, ezért törekedjünk az egészséges testtömeg megtartására. A mozgás, tornáztatás, a lábfej masszírozása, izmaink feszesen tartása további bónuszt jelentenek végtagjainknak.

Házi praktikákkal a fájdalom ellen

Akkor sem kell csüggednünk, ha már kialakult valamilyen lábfejproblémánk, sőt a sportról sem kell lemondanunk. A fájdalmas testrészt egy nem megterhelő mozgásformával, mint például gyaloglással, kerékpározással, úszással, jógával újra formába lehet hozni. Enyhébb mértékű deformitás esetén a futás is javíthatja a tüneteket.

A gyógyászati segédeszközök közül javasolt a talpbetétek, sínek, kidörzsölést gátló lábujjvédők használata. Nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel tovább enyhíthetünk megpróbáltatásainkon, speciális gyógytornával pedig elébe is mehetünk a további romlásnak.

A bütyök megelőzésének érdekében a legokosabb dolog amit tehetünk, hogy a kezdeti fájdalmaknál, a lábdeformáció első látható jelénél orvossal konzultálunk. Egy korai diagnózissal és az arra épülő terápiával megelőzhetjük a súlyosabb kórképek kialakulását.