Arcápolási tippek tinédzsereknek (x)

Arcápolási tippek tinédzsereknek (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tizenéves kor egy izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli időszak. A kamaszok egy sor lelki és testi változáson esnek át mindössze 4-5 év alatt, így nem csoda, ha olykor bizonytalanok vagy elégedetlenek a külsejüket illetően.

Az arcon nagy számban megjelenő pattanások pedig sokaknak jelentenek problémát, de szerencsére a megfelelő arcápolási szokásokkal mérsékelhető az általuk okozott kellemetlenség.

Az első arcápolási rutin

A „rutinozás” manapság bevett szokás a tudatos bőrápolók körében, de inkább a felnőtt nőkre jellemző, hogy naponta akár fél órát (vagy még többet) is foglalkoznak az arcbőrükkel.

Egy tinédzser lánynak még nincs szüksége többlépéses, bonyolult rutinra, de a tudatos bőrápolás alapjait már ebben a korban érdemes lefektetni. A Helia-D Webáruház speciális termékeinek kínálatában több olyan kozmetikumot is találunk, amiket érdemes kipróbálni.

Nézzünk is egy példarutint, mely kimondottan a zsíros, pattanásos bőr kezelésére fókuszál:

• Tisztítás: a Geek&Gorgeous Jelly Joker lemosójával, ami gyengéden, de mégis alaposan távolítja el a szennyeződéseket és a sminket.
• Tonizálás: a Helia-D Professional Budapest szalicilsavas tonikja hámlaszt, hidratál és tisztít, valamint halványítja a pattanások után megmaradt pigmentfoltokat is.
• A zsírosodás mérséklése: a G&G 101 B-Bomb szérum többek között cinket és niacinamide-ot tartalmaz, ami összehúzza a tág pórusokat, és csökkenti a túlzott faggyútermelést.
• Hidratálás: tizenévesen még semmi szükség ránctalanító krémekre, de egy könnyed hidratálóval megőrizhető a bőr puhasága. A Helia-D Hydramax termékcsalád készítményei kiválóan alkalmasak erre a célra.

Ez a rutin természetesen csak egy kiindulási alap, ami nyugodtan alakítható, személyre szabható, ha valamelyik kozmetikum esetleg nem válik be, akkor ahelyett érdemes egy másik, hasonló terméket kipróbálni.

Mindennapi szokások

A kamasz lányok előszeretettel kísérleteznek a sminkeléssel, viszont ezt is tudatosan kell csinálni, különben hiába fektetnek nagy hangsúlyt a bőrápolásra, ha a rossz sminkelési szokásokkal csak rontanak a bőrük állapotán.

A sminkkészlet álljon inkább kevesebb, de minőségi termékből, ugyanígy fontos a megfelelő higiénia is. A sminkeléshez használt ecseteket, szivacsokat, applikátorokat rendszeresen tisztítani és fertőtleníteni kell, illetve tilos piszkos kézzel az archoz nyúlni.

Egy másik fontos dolog, hogy hiába bosszantóak a pattanások, nem szabad őket kinyomkodni, pláne durván, körömmel, mert ezzel olyan sérüléseket okozhatunk a bőrnek, ami maradandó hegekkel is járhat.

Fontos a türelem

A tipikus kamaszkori bőrproblémák a hormonális változások miatt jelentkeznek, de amint befejeződik a felnőtté válás szakasza, általában a szervezet is „lenyugszik”, és maguktól mérséklődnek a panaszok.

Ez nemcsak a pattanásokra igaz, hanem a túlzott verejtékezésre és a haj zsírosodására is, érdemes tehát türelemre inteni a tiniket, hisz csak egy átmeneti időszakról van szó.