Mi mindenre kell költeni, ha okosotthont szeretnénk? (x)

Mi mindenre kell költeni, ha okosotthont szeretnénk? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Annak ellenére, hogy erre a kérdésre a legnehezebb válaszolni, mégis ez az egyik leggyorsabban felmerülő. Persze érthető, hogy mindenki szeretné tudni, hogy mennyi az annyi, de ez rengeteg dologtól fog függni. Kerüljünk mégis közelebb a válaszhoz, nézzünk néhány fogódzkodót a kérdést tekintve!

Kérjünk ajánlatot!

A legegyszerűbb, ha átgondoljuk, pontosan mit is szeretnénk, majd konkrét ajánlatot kérünk a kiszemelt cégtől. A Nective Smarthome ingyenes árajánlatot is biztosít az érdeklődők számára, ami nagyon sokat segít a döntés meghozatalában.

Ha már biztosak vagyunk abban, hogy okosotthon rendszert szeretnénk, akkor mindenféleképpen át kell gondolnunk azt is, hogy milyen elemeket szeretnénk vezérelni vele. Ahhoz, hogy a különböző funkciók irányíthatóvá váljanak, mindenféleképpen szükségünk lesz olyan modulokra és eszközökre, amelyek ezt lehetővé teszik.

Viszont arra csak akkor kaphatunk választ, hogy miből mennyit kell megvásárolnunk, illetve pontosan mi lesz nélkülözhetetlen, ha tudjuk azt is, hogy a választott rendszer hogyan működik. Ez utóbbi miatt érdemes többféle szisztémával is kicsit megismerkedni, hogy a legjobbat választhassuk.

Lássunk egy példát!

Ha megnézzük a szerelvények kérdését, máris kicsit jobban megérthetjük a dolgot. Ha elképzelünk egy átlagos, hagyományos otthont, akkor tudjuk, hogy a világítás ebben is megvalósul, kapcsolók segítségével. Nos, egy okosotthon rendszerhez is szükségünk lesz olyan eszközökre, amelyekkel ki- és bekapcsolhatjuk az adott funkciót, ami természetesen nem csupán világítás lehet. A Nective Smarthome rendszerével akár a hűtés-fűtés, az árnyékolók, a rámpafűtés, a kapuk, a riasztó, a kaputelefon, a medence, a jacuzzi vagy akár a média is a szisztéma részévé válhat.

Az árhoz tehát tudnunk kell, hogy milyen elemekből és pontosan mennyire lesz szükségünk ahhoz, hogy megvalósíthassuk az elképzeléseinket. Természetesen a szerelvények mellett szükség van valamilyen központi egységre is, valamilyen kommunikációs buszra, amelyen keresztül a vezérlés megvalósulhat, ehhez pedig gyakran vezetékezéssel is számolni kell. Végül pedig nem hagyhatjuk ki azt sem a szempontok közül, hogy nem mindegy, milyen kialakítású termékeket választunk, hiszen az otthonunk esetében az esztétikum is nagy szerepet játszik.

Miben emelkedik ki a Nective Smarthome az okosotthon rendszerek közül?

Erre a kérdésre többféle választ is adhatnánk, de hogy maradjunk az ár kérdésénél, feltétlenül ki kell hangsúlyozni, hogy a legtöbb szisztémához képest a Nective Smarthome esetén nincs szükségünk programozóra ahhoz, hogy személyre szabhassuk a modulok működését. Ez komoly tételt jelent a kiadások között, ezért hatással van arra is, hogy mekkora bekerülési költséggel kell számolnunk.

Mivel a felhasználók az ingyenes mobiltelefonos applikáción keresztül maguk vezérelhetik a rendszereket, ezért változtatás vagy bővítés esetén is könnyedén, segítség nélkül boldogulunk vele.