Miért hasznos a vízlepergetős bundazsák? (x)

Miért hasznos a vízlepergetős bundazsák? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Talán az újdonsült anyukák még kevésbé ismerik a kapucnis bundazsákot, amely elengedhetetlen ruhadarab a kicsi számára. Azontúl, hogy az egész testet védi, melegen tartja, a kézfejénél visszahajtható, így még kesztyűként is bevethető. Alábbi cikkünkben bemutatjuk ezt a sokoldalúan használható babaholmit, amelyet minden anyukának érdemes ismernie.

Mi is az a bundazsák, és hol kapható?

Kinézetre akár egy kabát, azonban alul zárt, s erre utal a neve is. Lényegében egy meleg „zsák”, amely kapucnival rendelkezik, s ahogyan már korábban említettük, külön kesztyű sem szükséges, hiszen a bundazsák kialakítása lehetővé teszi, hogy a kézfejeket is melegen tartsuk. Érdemes körülnézni a Berry Baby bundazsákjainak kínálatában, hiszen többféle színben is elérhető.

Nézzük meg, hogy pontosan milyennek kell lennie egy bundazsáknak. Alapvető követelmény, hogy vízlepergetős alapanyagból készüljön, legalábbis a külső felülete, illetve fontos, hogy kapucnival is rendelkezzen, hiszen a fejtetőnkön rengeteg hőmennyiség távozik, viszont így a baba egész teste védve lesz, csupán az arcocskáját éri a hideg levegő. A legjobb, ha 100%-ban poliészter alapanyagú, melynek belső része polár, vatelin béléssel, külső oldala pedig vízlepergetős szövet. A legkönnyebben a cipzáros kivitel alkalmazható, így nem kell a gombokkal bajlódni. Az említett webshopban kapható termékek 3 és 5 pontos övrendszerrel is kompatibilisek.

Mikor használható?

Tulajdonképpen ősztől tavaszig, vagyis egy igen sokoldalú, jól kihasználható „babaruháról” van szó, mely egyértelműen nem hiányozhat a kicsi számára ajánlott darabok közül.

Meleg sállal kombinálva jó szolgálatot tehet a hideg szeles időben is, így bátran alkalmazható az őszi-téli szabadtéri programok idején is. Külön előnye, hogy könnyen rögzíthető a hordozóban, babakocsiban, s mivel teljesen körbeöleli a picit, nem okoz problémát a csapadék és a szél sem. Békésen alhat a „melegben” a téli séták idején is.

Ilyen az ideális bundazsák: strapabíró, tartós alapanyagból készült, belső része meleg, hőtartó, amely ennek ellenére légáteresztő is. Kiválóan ellenáll az időjárás viszontagságainak, a szélnek, az esőnek. Kapucnival rendelkezik, a sapka mellett egy plusz védelmi réteget jelent a kicsinek. A Berry Baby bundazsákjainak visszahajtható az anyaga a kézfejeknél, így külön kesztyűt sem kell magunkkal vinni, ha egy ilyen kialakításút választunk.

Már újszülöttkortól alkalmazható, a választás során viszont ügyeljünk arra, hogy a megfelelő méretben szerezzük be, hiszen sem a túl szűk, sem a túl bő nem ideális, amelyben szinte elvész a baba.

Milyen helyzetekben hasznos?

Hosszas sétáknál mindenképpen, ugyanis kompatibilis a hordozókkal, babakocsikkal, ugyanakkor autósülésekben is jól rögzíthető. Mivel vízlepergetős a külső felülete nem okoz gondot egy kis csapadék sem, ha tehát a gyönyörű hóesésben vinnénk ki egy rövid időre a picit, ezt is megtehetjük nagy örömet okozva neki.