Mit tehet akkor, ha segítségre van szüksége a költözés előkészítésében? (x)

Mit tehet akkor, ha segítségre van szüksége a költözés előkészítésében? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy költözés rengeteg tennivalóval jár, és ebbe nem csupán a szervezés tartozik bele, hanem az idő- és energiaigényes fizikai munka is. Az összes dolgot össze kell ugyanis pakolni, be kell dobozolni, a bútorokat pedig lapra kell szerelni, be kell buborékfóliázni, erre azonban nem mindenkinek van kapacitása. Cikkünkben megoldást igyekszünk találni erre a problémára.

Az első lépések

Annak érdekében, hogy komplex szolgáltatást kapjunk a bútor fuvarozás során, olyan céget kell megbízni, amely éppen úgy, mint a Promove, képes plusz szolgáltatások nyújtására. Ebben az esetben ugyanis nem csupán a háztól házig szállítás lesz megoldva, hanem a dobozolás, a bútor szét- és összeszerelés, a buborékfóliázás, de még akár a lomtalanítás is! Ez pedig egyáltalán nem elhanyagolható szempont, tekintettel arra, hogy nem mindenki tudja ezeket a feladatokat saját maga elvégezni.

Mikor van szükség ezekre a szolgáltatásokra?

Nagyon sok esetben a megrendelőnek egyáltalán nem fér bele az idejébe ezeknek az előkészítő munkáknak az elvégzése. Sokan a munkájuk, a távolság vagy éppen családi okok miatt nem tudják vállalni ezeket a munkálatokat, vagy éppen azért, mert kisgyermek van a családban, aki mellett veszélyes lenne ez a művelet.

Vannak, akik egészségi állapotuk miatt kérnek segítséget, akár azért, mert nehezen mozognak, rossz a látásuk, egyéb betegségekkel küzdenek, vagy idős koruk miatt nem tudnak dobozolni, szerelni. Sok esetben a szakértelem hiánya miatt van szükség a bútorszerelés tekintetében segítségre, hiszen ehhez speciális szerszámok kellenek, valamint szükség van az összeszerelési útmutatók beszerzésére.

A profi költöztető cég fel van készülve ezekre az esetekre

Nagyon lényeges, hogy már a cég kiválasztásakor kérdezzen rá arra, hogy rendelkeznek-e ezekkel a szolgáltatásokkal, mivel így biztos lehet benne, hogy gond nélkül fog lezajlani a költözés. Ha megnyugtató választ kap, akkor minél előbb foglalja le az időpontot, így már semmi más feladata nem lesz, mint a megadott napon várni a szállítókat. Az a cég, aki nem vállal plusz feladatot, csupán a költöztetést, valószínűleg nem rendelkezik elegendő munkatárssal és infrastruktúrával, ami megkérdőjelezi az alkalmasságát erre a műveletre.

Hogyan zajlik a költöztetés dobozolással?

Ha megrendelte a dobozolást vagy a bútorszerelést, vagy akár a komplett előkészületi munkát, akkor a költözés napján a szállítók megérkeznek Önhöz és elkezdenek összepakolni. Ha mindennel végeztek, akkor jöhet az autóra pakolás és maga a költöztetés. Az új lakásban szintén mindent ki fognak pakolni és a bútorokat is összeszerelik, helyükre rakják, ezáltal csak be kell sétálnia és élheti is tovább az életét.

Ha bármilyen oknál fogva segítségre van szüksége a költöztetés előkészítéséhez és teljes lebonyolításához, akár a dobozba pakolástól kezdve a szekrények szétszereléséig és összerakásáig, akkor keressen olyan céget, amely ezt a szolgáltatást is nyújtani tudja.