Paradicsomi állapotok a kertünkben? Különleges terasztervezés a WPC-vel! (x)

Paradicsomi állapotok a kertünkben? Különleges terasztervezés a WPC-vel! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bele sem gondolunk, mekkora ajándék, hogy a környezetünket a saját igényeink szerint formálhatjuk. Mit szólnál egy lenyűgöző Paradicsomhoz, ami csak a tiéd? Ez könnyen megoldható, ha alaposan megtervezed a teraszod.

A következő cikkben magáról a tervezésről és a kiépítéshez szükséges eszközökről, anyagokról, így természetesen a WPC-ről is szót ejtünk.

A családi élet színtere: a terasz

Tavasztól őszig igyekszünk minél többet a szabadban tartózkodni. Éppen ezért nem hiányozhat a környezetünkből az általunk megtervezett terasz sem. A WPC Nagyker WPC teraszburkolat kínálata még segíthet is nekünk ebben.

A terasz tulajdonképpen a nyári közösségi élet színtere, aminek kialakítása műszaki, esztétikai és kényelmi szempontból egyaránt fontos. Éppen ezért annyira lényeges, hogy időtálló anyagokkal dolgozzunk a kiépítés alatt.

A jól megválasztott burkolat nem csupán a kültéri hangulatot fokozza, de sok-sok bosszúságtól is megkímélhet minket.

Miért éppen a WPC teraszburkolat?

A karbantartást nem igénylő, hosszú élettartammal rendelkező, környezetbarát WPC az egyik legelterjedtebb teraszburkolat. Ez egy fa-műanyag kompozit anyag, ami a legjobb választás abban az esetben, ha a teraszt, a kerti pihenőt vagy a medence környezetét szeretnénk burkolni.

Miért döntenek olyan sokan a WPC mellett?
– Semmi utókezelést nem igényel! Nem kell festegetni, csiszolgatni vagy bármilyen módon karbantartani az anyagot. Elég évente egyszer vagy kétszer lemosni.
– Úgy néz ki, mint a fa! Habár nagyon hasonlít a fára, teljesen más a két anyag. A WPC ugyanis nem korhad, nem szálkásodik, nem károsítja a fagy, az eső és a napfény.
– Időtálló! De mennyire? Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy akár 20 évig is hasznosítható?

Legyen a kert a kültéri nappalid!

Nincs is jobb, mint amikor összegyűlik a család vagy egy nagyobb baráti társaság. Ilyenkor mindenki szívesen időzik el egy hangulatos teraszon. Egy kis fantáziával olyan környezetet hozhatunk létre, amely igazi kis kültéri nappalit varázsol a szabadba.

Néhány jól megválasztott kerti bútorral fokozható ez a hangulat. Egy komfortos rattan kanapé mellett jól mutathat egy különleges designnal ellátott puff, de az ülőpárna, a kisasztal, a dézsás növény is helyet kaphat itt.

WPC burkolat máshol, másképpen

Habár cikkünkben elsősorban a teraszburkolatokra fókuszálunk, mégsem hagyhatjuk figyelmen kívül a medence területének burkolását sem. A WPC burkolat tulajdonképpen ezen a terepen is alkalmazható, mivel a felülete vízálló és bordázott. Ennek köszönhetően a medencéből kilépve kényelmes anyaggal találkozik a talpunk.

A terasz és a medence gyakran egymás közelében helyezkedik el, így megteremthető a design és az összhang is. A WPC tehát egy sokoldalú anyag, ami éveken át bírni fogja a gyűrődést.