Rendszerezés a lakásban és a kertben (x)

Rendszerezés a lakásban és a kertben (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy családi ház nagyszerű lehetőséget kínál az ott lakó kicsik és nagyok számára, hogy anélkül élvezzék a friss levegőt, hogy ki kellene mozdulniuk, ugyanakkor legyen elég szabad terük a különféle tevékenységekhez.

Éppen ezért, a családi házakban sok felesleges holmi gyűlik össze, amelyeknek a tárolását célszerű megoldani a káosz elkerülése végett. A lakásban polcok, megfelelő számú szekrény és más tárolóhelyek elhelyezésével segíthetjük a rendet, illetve a gyors rendrakást.

A kertben összegyűlő holmik tárolására pedig a garázs, a pince vagy a kerti fészer szolgálhat. Lássuk, milyen kedvező megoldásokat találhatunk!

Rend a lelke mindennek!

A rendszerezés alapvető fontossággal bír az otthonunkban, hiszen ennek segítségével lehetünk úrrá a káoszon, és találhatjuk meg a különböző holmikat.

A polcok segítenek rendezetten tárolni a könyveket, a dísz- és használati tárgyakat, de nagyszerűek lehetnek ruhák számára is. Különböző méretű és anyagú polcok közül választhatunk, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Polcokra szinte a lakás minden helyiségében szükség van, hiszen mindenhol rengeteg tárolnivalóval rendelkezünk, a nappaliban, a konyhában, a kamrában, a fürdőben, a hálóban, a gyerekszobában.

A nyitott polcok praktikusak, hiszen láttatni engedik a holmikat, így könnyebben megtalálhatjuk őket, dekorációs célokra is jól használhatók, ugyanakkor a ruháinknak és más, a portól, szennyeződésektől védendő holmijainknak jobb helye van az ajtókkal védett polcokon, szekrényekben.

Kerti holmik tárolása

A kerti házak, fészerek alkalmas megoldást kínálnak a kültéri tárolásra, tökéletesek a kerti szerszámok, eszközök, kerékpárok, egyéb sportszerek, kerti bútorok és kiegészítők rendezett elpakolására.

Megvédik a tárgyakat az időjárás viszontagságaitól, a szennyeződésektől, ezáltal meghosszabbítják azok élettartamát. Amennyiben mindennek megvan a helye, könnyen hozzáférhetőek lesznek a holmik, így gyorsan előszedhetjük, amikor szükségünk van rájuk.

Különféle anyagokból, színekben és stílusokban készülhetnek, és akár mi magunk is megépíthetjük, de szaküzletekből is beszerezhetjük. Az ideális fészer jól szellőzik, szárazon tartja a benne elhelyezett holmikat. Polcokkal ellátva még nagyobb rendet tarthatunk, és a különböző méretű dobozoknak is nagy hasznát vehetjük.

Rendszeresen rendszerezzünk!

A rend esztétikus és növeli a hatékonyságot, hiszen ha mindennek helye van, akkor tudjuk, hova forduljunk, ha szükségünk van valamire. Igyekezzünk praktikusan pakolni, nézzük át a meglévő tárgyainkat, kategorizáljuk őket, majd a használati gyakoriság vagy a típusok szerint rendezzük el. A dobozok, kosarak, polcok, ládák hasznosak lehetnek, könnyebbé teszik a tárolást.

Rendezett helyiségben a takarítás és a rendrakás is könnyebb, de segíthet megelőzni a felesleges tárgyak felhalmozódását is. Szabaduljunk meg azoktól, amelyekre semmi szükségünk, lomtalanítsunk, adjuk vagy adományozzuk el, esetleg dobjuk ki, ha használhatatlanok.