Töltse az őszi szünetet az ellenállhatatlan Karintiában! (x)

Töltse az őszi szünetet az ellenállhatatlan Karintiában! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ausztria minden pontja nagy vonzerővel bír, de a legdélebbi tartománya, Karintia különösen kedvelt célpontja a turistáknak. Akik még nem találták ki, hogy hol töltsék az őszi szünetet, ugyanakkor szeretnének a nagyváros zajától kissé elvonulni, és akár külföldre is utaznának, azok számára ez az osztrák Alpokkal körülvett festői táj méltó úti cél lehet.

Magyaros kiszolgálás egy alpesi szállodában

Érdekes kombinációjára bukkanhatunk a sokszínűségnek az osztrák hegyek között, ugyanis egy magyar tulajdonú, luxusszínvonalat biztosító szálloda rejtőzik meg a régióban. A programokkal teli Hotel OTP Birkenhof**** sokoldalúsága és kifogástalan szállodai szolgáltatásai miatt válik egyre népszerűbbé.

A szállodának nemcsak a tulajdonosai, hanem a személyzete is magyar, így akik ide jönnek, nem kell szembesülniük az idegen nyelv okozta nehézségekkel, a pincérek és recepciósok, az animátorok és mindenki más egyaránt a vendégek kényelme érdekében teszi a dolgát. A szálloda nem csupán család- és gyermekbarát, hanem kutyabarát is, ami azt jelenti, hogy súlytól függetlenül szívélyes fogadtatással várják a dolgozók a négylábú kedvenceket is.

Karintia, az álomszép vidék

Karintia a legdélebbi tartománya Ausztriának, melynek következtében itt a legtöbb az évi napsütéses órák száma, ugyanakkor a térség festői havas hegycsúcsokkal is rendelkezik. A tartomány országosan híres és elismert sport- és gyógycentrum, télen a síelés a fő attrakció, egész évben az úszás, de a helyiek lelkesen teniszeznek vagy lovagolnak is, amely sportágak természetesen szintén nyitva állnak az ide érkezők számára is.

Kirándulni mindenki szeret. A térség bővelkedik számtalan túra- és kerékpárútvonalban. A profik a keményebb túrákat is bátran bevállalhatják, a kezdők vagy idősebbek a laza tóparti sétákkal is felejthetetlen élményeket fognak szerezni. Akik egy kis extrém időtöltésre vágynak, részt vehetnek egy gleccser túrán is.

Mesés szurdokok, hömpölygő vízesések, csörgedező patakok és csodás tavak váltják egymást, amelyekben bárkinek része lehet, aki megszáll a Hotel Birkenhofban és tesz egy gyönyörű kirándulást a hotelt övező területen.

Aktív és passzív kikapcsolódás szerelmeseinek egyaránt

Lehet, hogy Ön inkább elvonultan szeretne pihenni, a Hotel Birkenhofban arra is van mód. A wellnessoázisa különféle gyógymedencékkel és szaunákkal, kényeztető masszázsszolgáltatásokkal várja a felfrissülni kívánókat. Akik egy kis fitnessre vágynak, azok számára egy Technogym gépekkel magas zsinten felszerelt edzőterem áll minden nap rendelkezésre, de a szálloda falain belül squasholni is lehet.

Akik szeretnék megismerni a környéket is, ajánlott a Karintia Kártya kiváltása, mely több mint 100 ingyenes programhoz biztosít lehetőséget, melyek között különféle panorámautak, tavi hajózások, kilátók, felvonók igénybevétele és akár egy cseppkőbarlang látogatása is megtalálható. A részletek felől érdeklődjön a szálloda recepciós munkatársainál, akik a hét minden napjára biztosítanak programokat.