Útmutató a kutyád számára legmegfelelőbb etetőtál kiválasztásához (x)

Útmutató a kutyád számára legmegfelelőbb etetőtál kiválasztásához (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Egy etetőtál csak egy etetőtál, mindegy, milyet választasz” – ha annyi forintunk lenne, ahányszor hallottuk már ezt a mondatot az ismerőseink szájából, akkor milliomosok lennénk. A helyzet viszont az, hogy ebben egyáltalán nincs igazuk, mivel a különböző típusoknak megvannak a maguk előnyei.

Szilikontálak

Az Isapet etető- és itatótál kínálatában számtalan méretben kapható szilikontálak erősek, de mégis rugalmasak, így összecsukva mindig kéznél lehetnek a táskában, ha a kutyád éhes vagy szomjas lesz az utazások vagy kirándulások során.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az oldalukon található apró lyukba kisméretű karabinert téve a kutyás jutalomfalattartóra vagy akár a pórázra is felakaszthatók.

A hátrányuk viszont, hogy az evés vagy az ivás hevében az ebek elég könnyen fel tudják őket borítani, így neked mindaddig ott kell állnod, amíg a kedvenced nem végez.

Rozsdamentes fémtálak

Ha hosszú távra tervezel, akkor mindenképpen célszerű a rozsdamentes fémtálak közül választanod, ezek ugyanis a legstrapabíróbbak.

A felborulást és az elcsúszást megelőzve az aljukra gyakran kerül egy gumiréteg, így nem kell attól félned, hogy az etetőhely tele lesz majd a kutyusod kedvenc nedves eledelének darabjaival. De az sem utolsó szempont, hogy mosogatógépben is moshatók, és teljesen ízsemlegesek.

Az egyetlen hátrányuk talán, hogy a kreativitásnak nem nagyon adnak teret, de cserébe sokáig tartanak, praktikusak és a többi verzióhoz képest olcsónak számítanak.

Megemelt etetőtálak

A fentebb említett webáruház kínálatában megtalálható fa, fém vagy műanyag állványon álló két tálas modell is, amelybe tehetsz vizet és eledelt is a kedvenced számára, hogy kényelmesebben hozzáférjen. Ha pedig a fal mellé helyezed az etetőt, azzal garantálhatod azt is, hogy ne boruljon fel.

A szakértők egyébként kifejezetten támogatják ezt a típusú tálat, mivel kevésbé áll fenn az emésztési problémák kockázata, ha a kutya ilyen tálból eszik vagy iszik.

Mekkora legyen a tál?

Ahhoz, hogy ezt meg lehessen határozni, ki kell számolnod, hogy nagyjából mennyi táplálékra van szüksége a kedvencednek. Ezt pedig be kell szorozni néggyel, hogy megkapd a szükséges űrtartalmat.

Ha tehát például a négylábú barátod esténként egy marék tápot szokott megenni, akkor az az ideális etetőtál számára, amely négy marék táptól telik meg teljesen. Ehhez kényelmesen, a felborítása vagy az ide-oda taszigálása nélkül hozzáfér majd.

Milyen legyen a formája?

A cikk befejeztével szeretnénk még az etetőtál formájáról is néhány szót ejteni, ami bizonyos kutyafajták esetében egyáltalán nem mindegy. A lapos orrú, rövid fülű kutyáknak inkább az alacsonyabb falú tálak az ideálisak, míg a hosszú arcszerkezettel és füllel rendelkező ebeknek érdemes magasabb tálat venni, hogy a fülük ne lógjon bele az ételbe.