A DK összes jelöltje összegyűjtötte az ajánlásokat

A DK összes jelöltje összegyűjtötte az ajánlásokat

Dobrev Klára és DK-s indulók (Forrás: Demokratikus Koalíció/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció mind a 60 képviselőjelöltje összegyűjtötte az ellenzéki előválasztáson való induláshoz szükséges ajánlásokat – ezt a párt maga közölte pénteken délelőtt. Mint írták, az érintettek többsége a szükséges 400 aláírás többszörösét szedte össze. Egyúttal meg is köszönték a választók bizalmát, „amellyel a DK Orbán-rendszerrel szembeni, megalkuvás nélküli politikáját, a jövő évi rendszerváltást és az elszámoltatást támogatják”.

A DK mniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára is leadta már az indulásához szükséges 20 ezer ajánlást az Országos Előválasztási Bizottságnak, ráadásul elsőként. Őt követte csütörtökön Jakab Péter, a Jobbik kormányfő-aspiránsa, aki az összes jobbikos egyéni jelölttel együtt szintén benyújtotta az aláírásokat a megfelelő testületnek. Habár a hírek szerint Karácsony Gergely is összegyűjtötte már a 20 ezer ajánlást, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP miniszterelnök-jelöltje még nem adta le azokat.

Az ellenzéki előválasztás első fordulója szeptember 18-a és 26-a között lesz, ekkor lehet szavazni az egyéni jelöltekre és a miniszterelnök-jelöltekre is. Utóbbi kategóriából a három legjobb között lesz egy második forduló is október 4-e és 10-e között, akkor fog végleg eldőlni, hogy ki lesz az ellenzék közös kormányfő-jelöltje.