Ellenzéki előválasztás: 144 indulót már nyilvántartásba vettek

Ellenzéki előválasztás: 144 indulót már nyilvántartásba vettek

Az ellenzéki előválasztás első fordulójának szavazatai, még az összeszámlálás előtt, dobozokban (Fotó: Facebook/MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn újra üléseztek az ellenzéki pártelnökök, és megállapították, hogy az előválasztás folyamata az előzetes tervek szerint halad. Ennek legfontosabb bizonyítéka, hogy már most 144 indulót vett hivatalosan nyilvántartásba az Országos Előválasztási Bizottság – közölte közös közleményében a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd.

Mint írták, a jelölteknek augusztus 23-tól szeptember 6-ig 400 ajánlást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy hivatalosan is jelöltté váljanak, és a szeptember 18-tól 26-ig tartó első fordulóban rákerüljenek a szavazólapra. 

Az ellenzéki pártelnökök egyetértettek abban, hogy az előválasztás sikerét bizonyítja, hogy már eddig több tucat, a hat szervező párton kívüli jelölt jelentette be az indulási szándékát, ezzel is szélesítve és erősítve az Orbán-kormánnyal szembeni összefogást. Hozzátették: „ez is egyértelművé teszi, hogy az előválasztás a demokrácia ünnepe, a Fidesz által kezdeményezett népszavazás pedig a demokrácia megcsúfolása lesz”.

Mint megírtuk, még július 26-án indult a nyilvántartásba vételi szakasz, az Országos Előválasztási Bizottság a jelentkezes [at] elovalasztas2021 [dot] hu címen várja az előválasztáson indulni kívánó miniszterelnök-jelöltek, egyéni képviselőjelöltek és jelölő szervezetek jelentkezését.