Már több mint 200 ezren szavaztak az előválasztáson

Már több mint 200 ezren szavaztak az előválasztáson

Előválasztás Óbudán 2021. szeptember 20.-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Átlépte az ellenzéki előválasztáson résztvevők száma a 200 ezret – közölte az Országos Előválasztási Bizottság csütörtök reggel.

Valamivel kevesebben, mint az eddigi rekordot jelentő keddi napon, de továbbra is sokan vesznek részt az előválasztáson – írták. Szerdán az alábbiak szerint alakult a részvétel: sátorban 57 806 szavazó jelent meg, interneten 3902 ember adta le voksát (az interneten keresztül szavazók a nap folyamán vagy azt megelőzően regisztráltak). Összesen tehát a nap folyamán 61 708 fő adta le voksát.

„Az online szavazni vágyók száma továbbra is nagyon magas. A kapacitás bővítésén folyamatosan dolgozunk, hogy minél több szavazni vágyót ki tudjunk szolgálni. Arra kérjük azonban a magyar választópolgárokat, hogy aki csak teheti, inkább személyesen szavazzon. A személyes szavazás gyorsabb és egyszerűbb, csütörtöktől ráadásul melegebb, szárazabb idő várható. Az online szavazás elsősorban a külföldön vagy belföldön, de az állandó lakcímüktől tartósan távol tartózkodók, valamint a mozgáskorlátozottak szavazati jogának gyakorlását hivatott elősegíteni, helyettesítve az általános választáson alkalmazott átjelentkezéses és mozgóurnás szavazási módokat. Kérünk mindenkit, aki csak teheti, hogy adja át a foglalt videóazonosítási időpontját egy rászorulónak” – kérték a bizottság tagjai.

Hétfőn 66 955, kedden pedig 72 804 fő adta le voksát. Már kedden azt írták, hogy az online szavazni vágyók száma dinamikusan növekszik. A videós azonosításra már több, mint 104 ezer ember regisztrált.