A rendőrség 16 körözött embert fogott el a Railpol ellenőrzésen

A rendőrség 16 körözött embert fogott el a Railpol ellenőrzésen

Rendőrök a Nyugati pályaudvaron 2024. január 23-án. Fokozott ellenőrzést tart ezen a napon a vonatokon és a pályaudvarokon a rendőrség, a cél elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni fellépés - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A 24 órás magyarországi ellenőrzés a Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált akció része (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Fotó: Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendőrség 16 körözött embert fogott el a vonatokon és a vasútállomásokon tartott fokozott vasútbiztonsági ellenőrzés során – közölte a MÁV-Start szerdán az MTI-vel. A Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete (Railpol) által koordinált, 24 órás akcióhoz kapcsolódva 730 vasútállomást és 650 vonatot ellenőriztek január 23-án reggeltől másnap reggelig Magyarországon, a cél elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni fellépés volt.

A nemzetközi művelet részeként mintegy ezer rendőr és a társszervek százhatvan munkatársa – szolgálati kutyákat is bevetve – ellenőrizte a hazai és a nemzetközi személyszállító vonatokat, valamint a pályaudvarokat. Az akció kiterjedt a poggyászok és a pályaudvari csomagmegőrzők vizsgálatára is. „A rendőrök végül a 16 körözött ember elfogásán túl mintegy hárommillió forint helyszíni és csaknem egymillió forint közigazgatási bírságot szabtak ki, továbbá 55 esetben tettek feljelentést szabálysértés miatt” – ismertették a közleményben.