A szemöldökét sem húzta fel Ursula von der Leyen a magyar plakátok miatt

A szemöldökét sem húzta fel Ursula von der Leyen a magyar plakátok miatt

A nemzeti konzultciót népszerűsítő plakát 2023. november 18-án (Fotó: Magyar Hang/Makrai Sonja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem foglalkoztatta túlzottan Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét az, hogy a magyar kormány óriásplakátjain szerepel nem éppen pozitív kontextusban. A politikus Alex Sorossal – Soros György fiával – szerepel együtt, a két fotó alatt pedig a felirat: „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek”. A cél a nemzeti konzultáció népszerűsítése, amelyben olyan állítások, majd ehhez kapcsolódó kérdések szerepelnek, mint hogy „Brüsszel Magyarországon is migránsgettókat akar létrehozni” vagy éppen „Brüsszelből és a tengerentúlról küldött pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát”.

Az Európai Bizottság szóvivője – az Euronews tudósítójának kérdésére – teljességgel valótlannak nevezte az állításokat és a magyar nemzeti hatóságok ügyének minősítette az új konzultációt. Eric Mamer kitért rá, hogy a bizottságot nem vonták be a konzultációba, ezekről a kérdésekről nem tárgyaltak velük, ezért nem is foglalkoznak vele. Szavaiból az derült ki, nem tartják szükségesnek, hogy válaszokat írjanak, vagy saját kampányba fogjanak a magyar választók meggyőzése érdekében. – Hiszünk a magyar közvélemény intelligenciájában, a tízmillió magyar nem csak Magyarországon, hanem egyben az EU-ban is él – jelentette ki.

A szóvivő egyébként megmutatta Ursula von der Leyennek az óriásplakát fotóját, de a bizottsági elnök elmondása szerint „a szemöldökét sem húzta fel”.