Donáth Anna meghívására Magyarországra érkezik Guy Verhofstadt

Donáth Anna meghívására Magyarországra érkezik Guy Verhofstadt

Guy Verhofstadt Brüsszelben 2019. június 20-án (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarországra érkezik Donáth Anna meghívására Guy Verhofstadt európai parlamenti képviselő, az ALDE korábbi frakcióvezetője, Belgium volt miniszterelnöke.

A Momentum politikusa március végén jelentette be, hogy létrehozta a Holnap Magyarországa Egyesületet, amelynek célja „közelebb hozni egymáshoz a pártokat és a civileket, a politikusokat és az értelmiséget”, ösztönözni közöttük a párbeszédet és az együttműködést. Ennek keretében konferenciasorozatot indítanak, ahol arról beszélgetnek, „milyen legyen a holnap Magyarországa”. Jövő pénteken lesz a következő „Európai elköteleződés: nemzeti érdek” címmel, a fókuszban pedig Magyarország kül- és EU-s politikája és annak jövőbeli potenciális irányvonalai, lehetőségei állnak majd. Ezen fog felszólalni Guy Verhofstadt, de ott lesz még – mások mellett – Andor László korábbi uniós biztos vagy éppen Balázs Péter volt külügyminiszter.

– Foglalkoznunk kell a jövőnkkel, hogy milyen Magyarországot szeretnénk magunknak holnap és holnapután. Ahhoz pedig, hogy olyan országot építsünk, ami mindannyiunknak kedvünkre való, fontos, hogy közösen dolgozzunk ezen: politikusok, civilek, értelmiségiek, a tudományos élet szakemberei – indokolta kezdeményezését Donáth Anna.