Jogállamisági mechanizmus: a kormány akkor foglalkozik vele, ha megjön a levél

Jogállamisági mechanizmus: a kormány akkor foglalkozik vele, ha megjön a levél

Varga Judit (Forrás: Varga Judit/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormány politikai nyilatkozatokkal nem foglalkozik és várja a konkrétumokat tartalmazó hivatalos értesítést – így reagált Varga Judit arra, hogy Ursula von der Leyen bejelentése alapján megindul Magyarországgal szemben az uniós jogállamisági eljárás. Az igazságügyi miniszter szerint majd akkor válaszolnak az ügyben, ha megkapják a levelet. Egyúttal azt is kritizálta, hogy az eljárás megindításáról szavaznia kell az úgynevezett biztosok kollégiumának, ám tudomása szerint ilyen nem történt.

Mint megírtuk, Ursula von der Leyen Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén azt mondta: az Európai Bizottság hivatalos értesítést küldött Magyarországnak arról, hogy elindítja az európai uniós források folyósítását a jogállamisághoz kötő úgynevezett feltételességi mechanizmust.

Varga Judit emellett – Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez hasonlóan – arról is értekezett, hogy Brüsszel ugyanazt teszi, mint a magyar baloldal. – Óva intenénk Brüsszelt attól, hogy felüljön a magyar baloldal hullámvasútjára. Arról a politikáról a magyar emberek markáns véleményt mondtak vasárnap, a Fidesz-KDNP csaknem 2,9 millió szavazatot kapott, mellyel az emberek a jelenlegi kormányzati politika folytatására adtak mandátumot – közölte. Azt is követelte, hogy a Bizottság fogadja el a magyar emberek döntését, ne Magyarországot büntessék, mert április 3-án a többség nem Brüsszel kívánalmai szerint szavazott.