Le Pen pártja is csatlakozik Orbánék frakciójához

Le Pen pártja is csatlakozik Orbánék frakciójához

Orbán Viktor és Marine Le Pent a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 27-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Marine Le Pen pártja, a francia Nemzeti Tömörülés is csatlakozik a Patrióták Európáért frakcióhoz – közölte a Facebook-oldalán hétfőn délelőtt Hidvéghi Balázs. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ezt Jordan Bardella, a párt elnöke jelentette be. – Ezzel már kilencre nőtt a tagok száma és még nincs vége! Brüsszel végre meg fogja hallani az emberek hangját – fűzte hozzá a kormánypárti politikus.

Nem sokkal később a Matteo Salvini által vezetett Liga is bejelentette, hogy velük közösen alakul meg a Patrióták frakciója.

Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis, a Fidesz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a cseh ANO elnöke a napokban jelentették be, hogy új pártcsaládot hoznak létre Patrióták Európáért néven. Azóta szinte folyamatosak a bejelentések arról, hogy kik kívánnak csatlakozni, például a novemberi hollandiai választásokon győztes Szabadságpárt vagy éppen a spanyol Vox. A frakció megalapításához összesen 7 országból van szükség pártokra, ez már most megvan.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a hétfői kormányinfón azt mondta, hogy terveik szerint a hivatalos megalakuláskor 80 és 90 képviselő körül lesz a létszám.