Olasz lapértesülés szerint az EU nem hosszabbítja meg az AstraZeneca és a Johnson & Johnson szerződéseit

Olasz lapértesülés szerint az EU nem hosszabbítja meg az AstraZeneca és a Johnson & Johnson szerződéseit

A 2021. március 25-én készült, és április 1-jén közreadott kép a Johnson and Johnson amerikai multinacionális vállalat egyadagos koronavírus elleni vakcinájáról egy hûtõben Washington államban (Fotó) MTI/AP/Ted S. Warren

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg jövőre az AstraZeneca és Johnson & Johnson vakcinákra vonatkozó szerződéseit – írja a La Stampa olasz napilap az olasz egészségügyi minisztériumból származó forrásokra hivatkozva, amit a Reuters idéz.

Az Európai Bizottság több tagállammal egyetértésben döntött úgy, hogy a vektorvakcinákat gyártó vállalatok idén érvényes szerződéseit nem hosszabbítja meg a következő évre – írja a a brit hírügynökség.

Az értesülés szerint az EU ehelyett inkább a hírvivő alapú RNS-vakcinákra fókuszál majd, amilyen a Moderna és a Pfizer oltóanyaga.

Kérdés, hogy a döntéshez – amennyiben a hír igaz – mennyiben járultak hozzá az olyan komplikációk, miszerint mind a J&J, mind az AstraZeneca vakcinájával beoltottak között előfordult vérrögképződés, amely esetenként halálhoz is vezetett.

Az EU Bizottsága emellett várja a Johnson & Johnson magyarázatát arra, hogy miért késlekedik a vakcinaszállítmányokkal.