Vona Gábor vezeti pártja EP-listáját

Vona Gábor vezeti pártja EP-listáját

Pekárné Farkas Emese és Vona Gábor (Fotó: Magyar Hang/Katona Mariann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vona Gábor vezeti a Második Reformkor (2RK) néven alapított pártja listáját a jövő nyáron esedékes európai parlamenti választáson – ezt szerdán jelentették be. A második helyen a párt egyik alelnöke, Pekárné Farkas Emese áll. Vona Gábor egyértelművé tette azt is, hogy bár a kampányban aktívan részt vesz, amennyiben mandátumot szereznek, ő azt nem veszi át, vagyis a lista második helyén álló politikustársa menne Brüsszelbe.

A jövő június 9-én esedékes EP-választásnak Vona Gábor szerint – az európai kérdések mellett – van belpolitikai jelentősége is, egyenesen korszakváltásnak nevezte a voksolást. – Egy nagy mintás visszajelzést fog kapni a magyar közélet a magyar társadalomtól, hogy melyek azok a politikai erők, amelyek folytathatják a munkát és választ kaphatunk arra is, hogy lehet-e és kell-e Magyarországon valódi alternatívát építeni – fogalmazott. Ő egyébként ez utóbbiban bízik.

A pártelnök kitért a Medián nemrég közzétett közvélemény-kutatására, amely már 2 százalékra mérte őket. Szavai szerint „kellő óvatossággal” kezelik a számokat, de mindenképp figyelemreméltónak tartja az eredményt.