Uruguay továbbjutott a vb leggyengébb meccsén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy gól és más semmi komoly nem történt a Uruguay–Szaúd-Arábia mérkőzésen. Luis Suárez találata továbbjutást jelentett a dél-amerikaiaknak.

A lecke meglehetősen egyszerű volt Uruguay számára, egy picike góllal le kell győzni Szaúd-Arábiát, és akkor az utolsó csoportmérkőzés már egy tétnélküli edzőmeccsé silányul a dél-amerikaiak számára a világbajnokságon. Nos Cavaniék pontosan ennyit adtak ki magukból szerda délután. Az első félidő derekán történt, hogy egy szögletnél csúnyán aláfutott a szaúdi kapus, Luis Suárez meg ballal öt méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt (1–0). Ennél több említésre méltó jelent nem is történt ezen a mérkőzésen.

Ez az ázsiai válogatott nagyon kilógott lefelé a világbajnokság mezőnyéből. Olyan csapatnak tűnt, amely ellen még nekünk is lehetett volna keresnivalónk. Azt azért nem merjük állítani, hogy biztosan megvertük volna őket. Az oroszok után az újabb nagyobb vereség elkerülését annak köszönhették, hogy a dél-amerikaiaknak maximálisan elegendő volt ez az egygólos győzelem, s ezzel rápihenhetnek a kieséses szakaszra. Egy biztos, hamar el fogjuk felejteni a szaúdiakat.

2. forduló, A csoport

Uruguay–Szaúd-Arábia 1–0 (1–0)

Rosztov, Rosztov Aréna, 42 678 néző, jv: Clément Turpin (francia)

Uruguay: Muslera –Varela, Gimenez, Godín, Cáceres – Carlos Sánchez (Nández, 82.), Vecino (Torreira, 59.), Betancur, C. Rodriguez (Laxalt, 59.) – Cavani, Suárez

Szaúd-Arábia: Al-Owais – Al-Breik, Hawsawi, Al-Boleahi, Al-Shahrani –Bahebri (Kanno, 75.), Al-Faraj, Otayf, Al-Dzsasszim (Al-Mogahwi, 44.), Al-Dosssari – Al-Muwallad (Al-Sahlawi, 78.)

Gólszerző: Suárez (23.)

A csoport állása:

1. Oroszország  2 2 0 0 8-1 6

2. Uruguay          2 2 0 0 2-0 6

3. Egyiptom        2 0 0 2 1-4 0

4. Szaúd-Arábia 2 0 0 2 0-6 0

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.