Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

VIG: Magyarország nem engedélyezi az osztrák biztosítónak az Aegon magyar érdekeltségeinek átvételét

Szerző: | 2021. április 07., 13:13 | Gazdaság

A bécsi székhelyű Vienna Insurance Group varsói központja (Fotó: Adrian Grycuk/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország nem engedélyezi az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) biztosító társaságnak az Aegon biztosító magyarországi érdekeltéségeinek átvételét – jelentette be a Vienna Insurance Group AG szerdán honlapján, a magyar Belügyminisztériumtól kapott tájékoztatásra hivatkozva. Az MTI által is idézett közlemény szerint a VIG az idén január óta folytat konstruktív egyeztetéseket a magyar hatóságokkal az átvétel ügyében, és a nemleges döntésről kapott tájékoztatás „nem áll összhangban a tárgyalások eddigi menetével”.

HIRDETÉS - AIP

A VIG tavaly novemberben jelentette be, hogy megveszi a holland Aegon biztosító közép- és kelet-európai részlegét. A tőzsdén is jegyzett osztrák cég közölte azt is, hogy a vételár 830 millió euró, a tranzakció véglegesítése 2021 második felévére várható. Akkor hozzátették, hogy az osztrák cég ezzel megszerzi az Aegon biztosítási üzletágát Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban. A társaság megvételével a VIG piacvezető pozíciót érhet el Közép- és-Kelet-Európában, és Magyarországon az első helyre kerülhetne a biztosítási piacon.

A biztosítási díjak nagyságrendje ebben a négy országban 2019-ben elérte a 600 millió eurót 50 millió euró nettó eredmény mellett. Az Aegon Magyarország akkori közleményében leszögezte, hogy a tulajdonosváltás nem érinti az Aegon ügyfeleit, csupán az Aegon Magyarország a jövőben a bécsi központtal működő VIG tagjaként működne. Azt is közölték, hogy adásvételhez a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyása kell.

A bécsi székhelyű Vienna Insurance Group 30 országban van jelen, a régió legnagyobb biztosítási csoportjaként kínál szolgáltatást.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Aegon, biztosítás, biztosító, engedélyeztetés, felvásárlás, Vienna Insurance Group


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest