Oszkó Péter: Nem épültem össze a NER-rel

Oszkó Péter: Nem épültem össze a NER-rel

Oszkó Péter (Forrás Oszkó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter természetesen nem futóbolond, hanem egy remek taktikai érzékkel rendelkező politikus – többek között erről beszélt a Válasz Online-nak adott interjújában Oszkó Péter. Az üzletember ugyanis múlt heti Facebook-kommentjeiben ment neki Hódmezővásárhely polgármesterének, többek közt azért, mert Márki-Zay kétségbe vonta, hogy elszámoltatták volna a 2010 előtti vezetőket.

„Azok után, hogy 2009-ben én magam csaptam agyon mindenkit, aki sanda szándékkal közelített a közpénzek felé, majd 2010-től évekig hallgathattam Budai Gyula rágalmait és az ügyészség vegzálásait, akik minden egyes általam aláírt papírt egyenként nyálaztak végig, amíg belátták, hogy nincs mivel támadniuk, felháborítónak tartom, hogy ennek a futóbolodnak az elmaradt elszámoltatásról szóló alantas rágalmai folyamatosan megjelenhetnek és annak még bárki nyilvánosságot ad” – írta például egyik hozzászólásában a korábbi pénzügyminiszter.

Az üzletember most részletesebben is kitért a 2010 előtti ügyekre. Szerinte Sukoró-ügyben volt azért meglehetősen kiterjedt nyomozás és ügyészségi vizsgálat, a végén pedig neki kellett elmennie a washingtoni választott bíróságra megvédeni a magyar államot, már a Fidesz-kormány alatt. Oszkó hozzátette azt is, hogy az ő 2009-es kormányuk ellenében osztotta el a Fidesz és az MSZP annak idején a rádiófrekvenciákat, ők pedig semmit nem tudtak tenni ez ellen. Szerinte ezt érdekes módon már sosem vette elő Budai Gyula.

Oszkó cáfolta azt is, hogy összeépült volna a NER-rel, elmondása szerint transzparensen üzletel. A családjában és a baráti társaságában csak kínos nevetgélések közepette tudtak beszélni Hadházy Ákos azon felvetéseiről, hogy ő rajzolta át a kéktúra-útvonalat. Az viszont tény, hogy a NER-elitbe tartozó Guller Zoltán extelke egy magántőkealapon keresztül Oszkóhoz tartozik. Ezt elmondása szerint azok után tette, hogy a századik cikk is megjelent róla: a telek Orbán Ráhelék beruházása. „Miért lennék NER-stróman attól, ha vásárolok valamit jó feltételekkel, befektetési céllal?” - tette fel a kérdést Oszkó. Hozzátéve, hogy amíg az ő tulajdonukban van az ingatlan, nem fog állami turisztikai támogatás érkezni rá, de tudomása szerint előtte sem érkezett. „Azt pedig még vizsgáljuk, mi a jó megoldás a portfólió hasznosításánál. Lehet, hogy be fogjuk csukni a magántőkealapot, és közvetlen tulajdonba vesszük a cégeket. Ennek eldöntése azonban sosem két nap. Ennyi van tehát a jelenlegi helyzet mögött, felesleges ebbe a NER-t belelátni” - fűzte hozzá.

Szóba került az is, hogy Oszkó az előválasztáson Dobrev Klárát támogatja. Szerinte ő a személyes habitusa, konfliktuskezelési képességei miatt is alkalmasabbnak tűnik, de a háttere miatt biztosan. Márki-Zay Péter eredményeivel szemben viszont szkeptikus, szerinte a munka nagy része a pártszervezés, a helyi szervezetek irányítása, a finanszírozás megoldása lenne. „Ezek a különutas jelöltek viszont ezt megspórolják, cserébe lefölözik a hasznot, besöprik a támogatókat – aztán működésképtelen struktúrákat hagynak maguk után. Márki-Zay győzelme ugyanis Jakab és Fekete-Győr vesztesége. Ezt azért ne felejtsük el” - mondta.

Oszkó szerint egyébként anakronizmus leóbaloldalizni például azt, aki két éve lett DK-tag. Szerinte nincs szó arról, hogy aki most ép be a pártba, az nyilvánvalóan Gyurcsány Ferenc 2010 előtti politikáját és módszereit is támogatja. „Aki most DK-tag lesz, az egy jól szervezett, céljait elérni képes pártot lát. Márpedig ha valaki politikailag aktív, miért ne egy ilyen pártba lépjen be? Ne tekintsük a DK-t vallási közösségnek, ahol mindenki kritikátlanul hallgatja a főpap szavát!” - tette hozzá Oszkó, aki szerint Dobrev autonóm személyiség, teljesen más karakter, mint Gyurcsány Ferenc.