A Szerencsejáték Zrt. vezetője lett a volt miniszter

A Szerencsejáték Zrt. vezetője lett a volt miniszter

Rogán Antal és Máger Andrea (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mager Andrea lett a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója, írta a Napi.hu a cég közlemény alapján. Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter nevezte ki.

A politikus, aki 2018-tól nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterként az egyes állami tulajdonban álló gazdasági társaságok feletti tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét gyakorolta, június 15-ével veszi át az állami cég irányítását. Mager Andrea az új kormányba már nem került be, elvileg 30 millió forintos végkielégítéssel távozott volna, de cikkünk megjelenése után a Szerencsejáték Zrt. azt közölte, hogy Mager Andrea nem vette fel az őt megillető, hat havi végkielégítést.

Mint írták, a 185/2022. (V. 26.) Korm. rendelet szerint az a politikai felsővezető, közigazgatási államtitkár és helyettes államtitkár, aki a megbízatásának, illetve a kormányzati szolgálati jogviszonyának megszűnését követő 180 napon belül közvetett vagy közvetlen többségi állami tulajdonban lévő gazdasági társaságban vezető tisztséget vállal vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyt létesít, nem jogosult a megbízatásának, illetve a jogviszonyának megszűnéséhez kapcsolódó juttatásra. Ez mindenkire vonatkozik, akinek 2022. május 1. után szűnt meg a megbízatása, illetve a jogviszonya, azzal együtt, hogy a már kifizetett juttatást is vissza kell fizetni. Így Mager Andrea sem vette fel a végkielégítést – írták.

Elődje, Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja szakmai pályafutását.