A LED profil felszerelésének titkai (x)

A LED profil felszerelésének titkai (x)

Te is a LED technológia híve vagy? Ha igen, akkor nem kell részletezni a számodra az előnyeit, ha nem, akkor itt lenne az ideje, hogy megismerd. Főként, ha egy LED profil felszerelésével kell megbirkóznod.

Hogyan szereld fel a LED profilt?

Ha gazdaságos és tartós megoldást keresel, akkor a LED világítás lesz a legmegfelelőbb a számodra. Számtalan lehetőség áll előtted beltéren és kültéren egyaránt, LED világítástechnikai eszközök sokasága várja, hogy a te otthonodat is fénnyel árassza el.

Az egyik legnépszerűbb lehetőség a LED szalagok használata, ami praktikus, költséghatékony, energiatakarékos alternatívát jelenthet neked is. Akár beltéren, akár kültéren is alkalmazod, biztos lehetsz abban, hogy hosszú élettartamuknak köszönhetően meghálálják az anyagi ráfordítást. Hát még ha LED profil használatával te is hozzájárulsz a védelmükhöz.

Miért érdemes LED profilokat alkalmaznod?

Tény, hogy egy LED szalagot a legegyszerűbb a hátoldalán található öntapadós ragasztócsík segítségével a zsírtalanított felületeken rögzíteni. Viszont ez a ragasztás nem tart örökké, arról nem is beszélve, hogy a szalag maga is ki van téve a külső környezeti ártalmaknak.

A nedvesség, a szálló por megtelepedése, a hideg-meleg hőhatások károsíthatják a LED szalagot, lényegesen megrövidítve az üzemidejüket. Mi mindent tehetsz ennek az elkerülésére? Használj LED profilokat! A LED profilok:

• Meghosszabbítják a LED szalagok élettartamát.
• Úgy viselkednek, mintha hűtőbordaként funkcionálnának, védve a szalagot a túlhevüléstől.
• Védelmet biztosítanak a poros, zsíros lerakódások ellen.

Van egy gond: fel is kell szerelni a LED profilokat!

A LED profil felszerelése csak addig gond, amíg nem szerzel jártasságot benne. Megfelelő eszközökkel, kis kézügyességgel akár te is megoldhatod, de ha nem érzel magadban elég magabiztosságot, nyugodtan kérd szakember segítségét.

A legnépszerűbb speciális szerelési módszerek a következők:

• Csavaros rögzítés – az egyik legtartósabb módja a profil alaphoz való rögzítésének. Ne feledkezz meg a LED szalag profilhoz való megfelelő rögzítéséről sem, mert elég egy kis egyenetlenség a profilon, és a LED szalag élettartama csökken.
• Kétoldalú ragasztó – ez a lapos aljú profilokhoz használható. Itt nagyon fontos a zsírtalanítás és a szennyeződés eltávolítása a profilról és a felületről egyaránt.
• Rögzítőkonzolok, tartókonzolok – egyszerű módszer, bútoroknál szokták alkalmazni.
• Rögzítőrugók – építészeti profilok rögzítésére használják, és az álmennyezetbe történő beszereléssel társítják.
• Rögzítőprofilok – komplett világítási rendszerek létrehozásához alkalmazzák, modern alternatívát jelentve más rögzítőelemekkel szemben.

Ahány szerelési mód, annyi világítási lehetőség

Az, hogy a LED profilok miként kerülnek elrendezésre, nagyrészt attól függ, hogy milyen a beépítési módjuk. Érdemes már a szerelés megkezdése előtt alaposan megtervezni mindent annak érdekében, hogy a kapott eredmény a lehető legoptimálisabb lehessen.

Ha LED szalagot választasz, használj hozzá LED profilt is!