Elindult a felszámolási eljárás Schobert Norbert cége ellen

 Elindult a felszámolási eljárás Schobert Norbert cége ellen

Schobert Norbert (Fotó: Norbi Update LOW CARB/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

gazdas

A napokban hatályba lépett bírósági végzés értelmében elindult a felszámolási eljárás az Update jogutódjának számító Free Group Zrt. ellen. Ennek a cégnek Schobert Norbert a névváltoztatás óta már csak a cégvezetője volt – írta meg a Blikk.

„A felszámolási eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtásának időpontja: 2023. június 29. napja. A felszámolás kezdő időpontja e végzés Cégközlöny honlapján történő közzétételének napja 2024. január 18.” – írja a lap a birtokába jutott dokumentum alapján,  amely azt is tartalmazza, hogy akiknek követelése van a céggel szemben, 40 napon belül kell bejelenteniük követelésüket a megjelölt felszámolónak. Schobert Norbert néhány éve még tulajdonosa volt a nagyreményű cégnek, mostanra azonban úgy látszik, a vállalat a végnapjait éli – emlékeztet a lap.

A néhai fitneszgurunak nagy álmai voltak cégével, azzal be akarta hálózni egész Európát, világmárkát szeretett volna építeni. Schobert Norbert szerint az első csapás a koronavírus-járvány volt, majd jött a sztrókja, és elmondása szerint a cégen belül volt, aki visszaélt a betegségével. Ezt a hullámot tetőzte be a rezsiválság és az élelmiszerárak elszállása. Arról korábban a 24.hu írt, hogy hiába volt bő 1,6 milliárd forintos bevétele a Free Group Kereskedelmi Zrt.-nek (lánykori nevén Norbi Update Lowcarb Zrt.-nek), több mint 200 millió forintos veszteséggel zárta a 2022-es évet. A portál szerint egy időben Orbán Viktor kisebbik öccse is igazgatósági tag volt a cégben, majd a többi igazgatósági taggal együtt el is tűnt belőle. A versenyhivatal 2022-ben már vizsgálatot indított a céggel szemben, amely ellen az utóbbi hónapokban több felszámolási kérelmet is benyújtottak a bíróságra. A valaha nagyreményű Update hálózat így esett szét, és miután nem tudja fizetni a vele szembeni követeléseket, ezért felszámolják azt.