Februártól megsarcolja az OTP a készpénzes befizetéseket

Februártól megsarcolja az OTP a készpénzes befizetéseket

OTP Bank (Fotó: OTP Bank / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az OTP Bank hirdetménye szerint 2024. február 1-től a nem saját számlára történő pénztári készpénzbefizetések után készpénzbefizetési díjat számítanak fel. Ennek mértéke a befizetett összeg 0,6 százaléka, de minimum 1 500 forint lesz (a maximum összeg 60 000), de a bevezetéskor „akció” keretében a befizetett összeg 0,5 százalékáért, minimum 1 000 forintért (maximum 30 000) lehet befizetni – írja a tht.hu.

A portál által észrevett banki hirdetményben úgy fogalmaznak: „Az OTP Bank Nyrt. a forint vagy valuta befizetésnél eseti jogviszony keretében nyújt pénzforgalmi szolgáltatást a lakossági és nem lakossági forint vagy deviza fizetési/betéti/pénzforgalmi számlákra (továbbiakban: bankszámla), ha az nem saját számlára történik”. Azt is írják, hogy a díjat összeghatártól függetlenül minden esetben felszámítják, azaz a nem saját bankszámlára történő készpénzbefizetést kizárólag a díj megfizetése esetén lehet kezdeményezni.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy továbbra is díjmentes lesz, ha valaki az OTP Bank készpénzbefizetésre is alkalmas ATM-hálózatán keresztül fizet be készpénzt nem saját számlára. Van néhány kivétel is – a saját számlára fizetésen túl –, amikor nem számítanak fel díjat, ilyen például az OTP által kezelt hitelszámlákra történő befizetés, vagy amikor valaki a lakás-előtakarékossági betétre fizet be pénzt.

Címkék: fizetés, OTP, készpénz