Fideszes kerületek között osztott szét 9 milliárdot a kormány

Fideszes kerületek között osztott szét 9 milliárdot a kormány

Fotó: Unsplash/Mufid Majnur

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fideszes vezetésű fővárosi kerületeknek ad csaknem kilenc milliárd forintnyi útfelújítási támogatást a kormány – vette észre a Privátbankár a kormányhatározatot.

E szerint a Kőbányai Önkormányzat (X. kerület) 89 millió forintot, a XVI. kerületi Önkormányzat  2,3 milliárd, a XVII. kerületi (Rákosmente) önkormányzat 2,8 milliárdot, a XX. kerületi (Pesterzsébet) 579 milliót, a XXI. kerületi (Csepel) 2,3 milliárdot, a XXII. kerületi (Budafok-Tétény) pedig 500 millió forintot kap.

Ez összesen 8,7 milliárd forint, amit hivatalosan útfelújításra kapnak a kiválasztott fővárosi kerületi önkormányzatok. Közös bennük, hogy egyik sem ellenzéki. Kőbányán Kovács Róbert (Fidesz) a polgármester, Rákosszentmihályon Kovács Péter (Fidesz), Rákosmentén Horváth Tamás (Fidesz), Pesterzsébeten Szabados Ákos (független, Fidesz támogatás), Csepelen Borbély Lénárd (Fidesz), és Budafokon Karsay Ferenc (Fidesz).

Az indoklás szerint a kormány a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében megvizsgálta a  fővárosi kerületi önkormányzatok támogatásának lehetőségét és meghatározott önkormányzatok számára támogatást biztosít – írja a Privátbankár.

Ötmilliárd forintos forrást biztosít a kormány budapesti utak felújítására a jövő évi költségvetésben – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter még tavaly nyáron. „Az új fővárosi vezetőség egyértelműen politikai alapon osztja az útfelújításra rendelkezésre álló mintegy 25 milliárd forintnyi támogatást. Az utak felújításának esetében a politikai hovatartozásnak (...) nem lehetne jelentősége" – mondta akkor Gulyás Gergely, kijelentve: ezért az ötmilliárdos forrást jövőre is jó célokra fogják felhasználni.

Ismert, a kormány mindössze 23 milliárd forinttal kompenzálta 27 település iparűzési adó megfelezése miatti miatti veszteségeit, Budapestre egy fillér sem jutott ebből.

Címkék: útfelújítás