Gyengült a forint csütörtök reggelre

Gyengült a forint csütörtök reggelre

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyengült csütörtök reggelre a forint a főbb devizákkal szemben; reggel hét órakor egy euró 374,70 forintot ért, szemben a szerda esti 373 forint körüli árfolyammal.

A dollár árfolyama 341,51 forintra emelkedett az előző esti 338,56 forintról. A svájci frank 366,30 forintot ért reggel, este 364,35 forint volt.

A forint kedden erősödött határozottan, miután a jegybank monetáris tanácsa 100 bázisponttal, 4,40 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot. Az euró jegyzése napközben 369,44 forint is volt, és még szerdán, nap közben is tartotta magát az árfolyam, 370 alatt is járt, estére azonban ismét gyengülni kezdett.

A piac az MNB újabb monetáris szigorítását várja, a keddi „rendes” kamatemelés után ugyanis csütörtökön tartja újabb egyhetes betéti tenderét a jegybank. A várakozások szerint 50 bázispontos emelés valószínű, de nem kizárt, hogy marad a 30 bázispontos lépésköz.

(MTI)

Címkék: forint, deviza