Orbán Viktor régen kért helyreigazítást, most fontosnak érezte

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök nagyon ritkán kér helyreigazítást az őt érintő megnyilatkozások miatt, most mégis megtette ezt ügyvédje útján. Az elmúlt hetekben nagy visszhangot kapott a hazai nyilvánosságban a kormányzat és a Spar áruházlánc közötti vita. A cikkben – ami miatt most a kormányfő helyreigazítást kért, s ami a kormánytól független nyilvánosságban széles körben megjelent – a Spar ausztriai leányvállalatát vezető Hans K. Reisch az osztrák sajtóban publikált nyilatkozatát ismertettük. A kért helyreigazítás szövege az alábbi: 

Portálunk 2024. március 17. napján közzétett, a Spar vezetője szerint Orbán korábban azt kérte, engedje rokonának, hogy befektessenek a magyar leányvállalatba című cikkében valótlan tényt híreszteltünk akkor, amikor Hans K. Reisch azon állítását közöltük, miszerint Orbán Viktor kérte Hans K. Reisch Urat arra, hogy engedje meg rokonának, hogy befektessenek a Spar magyar leányvállalatába. Ezzel szemben a valóság az, hogy Orbán Viktor nem kérte sem Hans K. Reisch-től, sem a Spar kereskedelmi multi bármely tulajdonosától, képviselőjétől és munkavállalójától azt, hogy engedje meg rokonának, hogy befektessenek a Spar magyar leányvállalatába.