Ideiglenesen több benzinkutat bezár a Shell

Ideiglenesen több benzinkutat bezár a Shell

Shell (Fotó: Keming Tan / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öt benzinkutat ideiglenesen bezár hétfőtől a Shell, kettőt pedig vállalati ügyfelek kiszolgálására állít át – tájékoztatott a cég csütörtökön. Közlésük szerint a hazai kereslet történelmi magasságokba emelkedett, viszont a régiós üzemanyagpiacon számottevően kevesebb mennyiségű alapanyagkészlet áll rendelkezésre, ez a kettősség pedig komoly kihívás elé állítja az energiaipari vállalatokat.

Az optimálisabb hálózati működés és hatékonyabb munkaerő-gazdálkodás érdekében ideiglenesen bezárják a budapesti Kálvária térnél és a Hetényi úton, a dabasi Pesti úton, a székesfehérvári Balatoni úton, valamint a pápai Celli utcában található töltőállomásokat. A közlés szerint öt-tíz, Dabas esetében harminc kilométeren belül találnak az arra járók másik Shell-kutat. Az említett töltőállomások augusztus 1-jétől lesznek zárva. Tesztjelleggel egy debreceni, illetve egy mosonmagyaróvári kutat pedig kizárólag a vállalati partnerek számára tesznek elérhetővé augusztus 3-ától. Hasonló megoldással már éltek az idén februárban nyitott mosonmagyaróvári kamionos állomás esetében.

„A Shell Hungary Zrt. meggyőződése, hogy fenti intézkedések a jelenlegi piaci körülmények között elősegítik az ellátásbiztonság fenntartását. Így a hatósági áras üzemanyagok árusítása mellett a Shell prémium termékeket tankoló vevők továbbra is be tudják szerezni a megszokott, kedvenc, kitűnő minőségű üzemanyagokat” – közölték.

A hétfőtől bezáró benzinkutak pontos címei az alábbiak:

  • 1089 Budapest, Kálvária tér
  • 1112 Budapest, Hetényi u. 3.
  • 2370 Dabas, Pesti út (itt már július 29-től ideiglenes üzemszünet)
  • 8000 Székesfehérvár, Balatoni út
  • 8500 Pápa, Celli utca 6.

Mindez annak fényében különösen érdekes, hogy Ratatics Péter, a Mol hazai operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója egy nappal korábban arról beszélt az Indexnek adott interjújában, hogy mindenkitől kérik, csak annyit tankoljon, amennyire tényleg szüksége van, hiszen csak így biztosítható a kellő mennyiség mindenki számára. A kérés aktualitását az adja, hogy az egyetlen hazai finomító, a Dunai Finomító tervezett karbantartás miatt leáll és csak szeptemberben indul újra. 

Az igazgató szerint felül kellene vizsgálni az üzemanyagárstopot, mert azzal együtt nem lehet garantálni az ellátást Magyarországon.