Jelentős a visszaesés a Mol nyereségében

Jelentős a visszaesés a Mol nyereségében

Céglogó a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egyik fővárosi üzemanyagtöltő állomásán, a Könyves Kálmán körúton (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mol-csoport a második negyedévben 140,8 milliárd újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt) ért el az előző évi azonos időszaki 483,7 milliárd forint után – olvasható a társaság honlapján péntek hajnalban közzétett jelentésben.

Az üzleti tevékenység eredménye a második negyedévben 70,5 milliárd forintra esett a bázisidőszaki 364,7 milliárd forint után, az adózott eredmény ugyanebben az időszakban 321,3 milliárd forintról 95,8 milliárd forintra csökkent az alacsony olajárak és a szűkülő finomítói árrések miatt. A nettó árbevétel a konszolidált, nem auditált kimutatás alapján 1,960 milliárd forint volt az április és június közötti időszakban, míg tavaly ugyanekkor 2468,4 milliárd forint, az első negyedévben 2046,5 milliárd forint volt.

A Mol közleménye szerint az eredményt torzította a 2023-as év egészére kivetett, 315 millió dollárt kitevő, árbevétel-alapú különadó, amelyet a második negyedévben számoltak el.

(MTI)

Címkék: Mol