Jellinek Dániel érdekeltsége megvette a hazai Auchan 47 százalékát

Jellinek Dániel érdekeltsége megvette a hazai Auchan 47 százalékát

Az Auchan francia nemzetközi kiskereskedelmi csoport és multinacionális vállalat Auchan Újhegy áruháza a 2006 novemberében közel négy hektáros területen, 14 ezer négyzetméteren megnyitott Újhegy Bevásárlóudvarban, a Gyömrői útnál. A létesítmény központi részén 6 ezer négyzetmétert foglal el az Auchan superstore.
(Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Indotek-csoport 47 százalékot vásárolt a francia Auchan hazai hipermarket-üzletében és 100 százalékot az úgynevezett korzó-üzleteikben. Utóbbi azoknak a bérleményeknek a kezelését jelenti, amelyek kívül vannak az élelmiszerboltok pénztárán, tehát ahol egyéb üzletek működnek, például gyógyszertárak – írta meg a Telex szerdán.

Felidézték, a felek először két éve jelezték, hogy az Indotek-csoport beszállna a hipermarket-hálózatba, ám az üzlet megkötését nehezítették olyan tényezők, mint a szomszédban kitörő háború vagy a gazdasági recesszió.

A cikk arra is kitért, Jellinek több üzletet is kötött Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor vejével az elmúlt években. Ezzel kapcsolatban Jellinek azt nyilatkozta nekik, hogy soha nem indult közbeszerzéseken, a cég mostanában megvalósított 20 tranzakciójából 1-2, ha magyar. – Az Indotek Group 12 országban aktív, senki nem gondolhatja komolyan, hogy külföldön is a NER segíti az üzleti sikereinket. Megálljuk a helyünket az olasz, a román, a spanyol, a görög és a többi piacon is. Hiszek abban, hogy az Auchan is hasonlóan sikeres üzlet lesz –mondta.