Közel 65 százalékot esett vissza a turizmus

Közel 65 százalékot esett vissza a turizmus

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ - Hallgató kiköltözik a Nyíregyházi Egyetem diákjait fogadó Sandra Ifjúsági Szállóból 2020. március 12-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márciusban jelentősen visszazuhant a turizmus, írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtöki jelentésére hivatkozva az MTI. Az előző év azonos időszakához képest 68,1 százalékkal esett a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma, míg belföldi vendégek esetében 61 százalékos zuhanásról beszélhetünk. Így együttesen 64,6 százalékkal csökkent a forgalom.

A külföldi vendégek száma 73,6, a belföldieké 63,5 százalékkal csökkent, tehát 68,3 százalékkal kevesebb vendég vette igénybe a szolgáltatásokat.

A folyó áron számolt bruttó árbevétel 60 százalékkal lett kevesebb a kereskedelmi szálláshelyeken.

Ha az első negyedévet nézzük, akkor a szálláshelyek összesen 18,7 százalékkal kevesebb vendégéjszakát regisztrálhattak, mint 2019 azonos időszakában.