MSZP: minden magyar a vesztese a gyengülő forintnak

MSZP: minden magyar a vesztese a gyengülő forintnak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarországnak olyan új kormányra van szüksége, amely gazdaságpolitikájával visszaszerzi a piac bizalmát és belátható közelségbe hozza az euró bevezetését – mondta az ellenzék Budapest 13. számú választókerületi közös képviselőjelöltje vasárnap, az MSZP Facebook oldalán közvetített sajtótájékoztatón.

Vajda Zoltán hangsúlyozta, a magyar fizetőeszköz 12 év alatt 100 forintot, vagyis 37 százalékot gyengült az euróval szemben, ami a legnagyobb értékvesztés a régióban. Az ellenzéki politikus szerint mindez a kormány gazdaságpolitikája miatt történt. A kabinet ugyanis tudatosan ki akarja szolgálni a külföldi kézben lévő multinacionális vállalatokat, amelyek így egyre több forintbevételre tesznek szert, miközben egyre olcsóbb számukra a munkaerő - mondta.

Vajda Zoltán közölte: a forint gyengüléséhez hozzájárult a Magyar Nemzeti Bank „puszta nyerészkedése”, a jegybank ugyanis 500 milliárd forint hasznot szerzett az euró erősödéséből. A növekvő infláció miatt ugyanakkor minden magyar a vesztese a gyengülő forintnak, hiszen a lakosságnak a hitelek törlesztőrészlete és a külföldről importált termékek ára is megemelkedett – mondta az ellenzéki jelölt.

(MTI)

Kötöttfogás Extra

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Szilveszteri különkiadás