Okosasztalok a munkahelyen (x)

Okosasztalok a munkahelyen (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Manapság a nagyobb irodákat üzemeltető cégek nem hagyhatják figyelmen kívül az okosasztalok megjelenését, elterjedését, és a bennük lévő lehetőséget. Muszáj azon dolgozók egészségét szem előtt tartani, akik folyamatos ülőmunkát végeznek: a munkáltatónak kötelező megtenni a szükséges lépéseket.

Az Okosasztal honlapján online, de budapesti és székesfehérvári üzletükben akár személyesen is érdeklődhet legújabb, elektromosan emelhető asztalok felől, amelyek segítik megteremteni az Ön irodájában is a megfelelő munkakörnyezetet.

Középpontban a munkavállalók

A munkaadónak az egyik legfontosabb feladata, ami nélkül ellehetetlenülne a fennmaradása a piacon, saját munkahelyének vonzóvá tétele. Ennek számtalan módja létezik. A legkézenfekvőbb természetesen az anyagi juttatások versenyképes szinten tartása, de nem ez az egyetlen lehetőség.

A munkavállaló szereti, ha megbecsülik, és nem csak az eredményeit nézik, hanem emberként bánnak vele. Ennek kifejezésére egy kiváló eszköz a megfelelő irodai környezet megteremtése, ahol a hatékonyság mellett, a dolgozó egészségén van a hangsúly.

Mivel a munkával töltött órák 80-90, vagy akár 100%-a asztal, illetve számítógép előtt ülve – vagy éppen állva – történik, kiemelkedően fontos szerep hárul az egészséget támogató bútorok kiválasztására.

Az egészséges munkaerő hatékony munkaerő

A munkavállaló egészségének szem előtt tartásával a munkáltató két legyet üt egy csapásra. Alkalmazottai egészségének megőrzésével kevesebb, betegség miatti munkaerő kieséssel kell számolni, illetve a munkaidőben való produktivitás is növekszik.

Az ülő és álló pozíció váltogatásának lehetősége segít testileg és szellemileg frissnek maradni, ezáltal optimalizálja a munkavégzést, növeli a hatékonyságot.

Modern technológia és adatalapú elemzés az irodában

Az elektromosan állítható magasságú íróasztaloknak általában csak egy funkciója a sok közül a magasságállítás. Ezeknek az eszközöknek a nagy része modern technológiával van felszerelve.

Ez az egyszerűbb termékek esetén jelentheti azt, hogy lehetőség nyílik alkalmazáson keresztül, okostelefonnal való összekapcsolásra és irányításra. A prémium kategóriában pedig már olyan típusokat is találhat, amelyek beépített, frissíthető szoftvert tartalmaznak, és képesek adatokat gyűjteni a dolgozók munkavégzési szokásairól. Ezen adatok elemzésével, és a megfelelő konzekvencia levonásával pedig megfelelő irányt szabhat a jövőbeni munkavégzési paraméterek kialakításában.

Az okosasztalok megjelenése lehetőség, mind a munkavállalónak, mind a munkaadónak. Munkaadóként nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy figyelmen kívül hagyja ezeknek a térhódítását, ugyanis könnyedén hátrányba kerülhet a konkurenciával folytatott versenyben.