Garancsi és Habony rárepült az online sportfogadásokra

Garancsi és Habony rárepült az online sportfogadásokra

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Debreceni VSC - Rosenborg mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Garancsi Istvánhoz és Habony Árpádhoz köthető Las Vegas Casino-csoport lett az első hivatalos riválisa az állami Szerencsejáték Zrt-.nek az online sportfogadási piacon – írta meg az Mfor.hu. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága június 27-én távszerencsejáték szervezési engedélyt adott az LVC Diamond Kft.-nek Vegas Sports néven. Így a budapesti kaszinókat is üzemeltető cégnek a vegas.hu oldalán már különböző sporteseményekre is legálisan lehet fogadni – vette észre a portál a hatóság nyilvántartásában.

Az állami Szerencsejáték Zrt. tavaly mintegy 160 milliárd forintot keresett az online sportfogadással, teljes bevétele 20 százalékát – derült ki egy tavalyi interjúból. Az eddigi szabályozás szerint 2014 óta a 100 százalékban állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt. fogadási monopóliuma határozta meg a piacot a TippmixPro oldallal, idén januártól viszont Magyarország is megszüntette az állami monopóliumot. A magyar sportfogadási piac még jelentős növekedési potenciált rejt: 2021-ben a sportfogadás egy főre jutó forgalma Csehországban négyszer (474 euró), Lengyelországban és Szlovákiában pedig háromszor akkora (323 és 311 euró) volt, mint a legalacsonyabb értéket produkáló Magyarországon (107 euró). A piac liberalizációjának eredményeképpen a magyar online fogadások aránya szinte biztosan növekedni fog a hagyományos fogadásokkal szemben – tette hozzá cikkében az Mfor.