Szakértelemmel az energetikai audittól egészen az EKR-ig

Szakértelemmel az energetikai audittól egészen az EKR-ig

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az energetikai audithoz, az energia beszerzési tanácsadáshoz, ezen terület komplex beruházásainak támogatásához, a szakreferensi szolgáltatáshoz és az EKR lehetőségeinek kihasználásához is szükség van a szakértelemre! Csak olyan kiváló partnerekkel érdemes mindezekbe belevágni, akik megfelelő tapasztalattal rendelkeznek, és már csak emiatt is garantálni tudják a sikert.

Energetikai audit, igazi tapasztalt szakértőktől

Az EnergyHub energetikai auditját kiváló szakértők végzik. Erre az is garancia, hogy a vezetői csapatot is olyan tagok alkotják, akik több évtizedes meghatározó tapasztalattal rendelkeznek.

Egy ilyen területen dolgozó cég számára kifejezetten fontos a megfelelő tudás és tapasztalat megszerzése. Ezzel pedig együtt jár a folyamatos tanulás is. Ez garantálja azt, hogy mindig a legújabb, legmodernebb megoldásokkal is naprakészek tudnak maradni.

Ez pedig nem kis fegyvertény akkor, amikor egyre jobban elterjednek a megújuló energiák, egyre szorosabbak a nemzetközi együttműködések. És akkor még ott vannak a környezetvédelmi törekvések is. Mindezekre figyelni kell, amikor meghatároznak egy energiahatékonysági beruházást, mellyel akár egy cég jövőjét is megmenthetik.

Az energetikai audit fontossága

Ahhoz, hogy egy vállalatnál megismerjék az energetikailag gyenge pontokat, nagyon fontos, hogy először feltérképezzék az egész céget. Erre tökéletes egy audit, mely során helyszíni felmérésekkel és beszélgetésekkel is megismerik a körülményeket, a számokat, a lehetőségeket, és az aktuális állapotról kapnak egy átfogó képet.

Ezen adatok alapján készítenek egy összefoglaló anyagot, mely rámutat a gyenge pontokra. Azonban ezzel még nincs vége, ezzel egyidőben egy kész javaslati csomagot is kap a cég. Sőt, ez igazából egy olyan dokumentum, ami felsorolja az összes lépést, amit meg kell tenni ahhoz, hogy optimálissá váljon a vállalkozás energiafelhasználása.

Nagyon fontos tehát, hogy valódi szakemberek által készüljön el egy ilyen dokumentum és javaslati csomag, mellyel igazán jó irányba lehet terelni a cég energiafelhasználását.

Azonban még ezzel sincs vége, még ennél is többet kaphatunk azáltal, hogy igénybe vettünk egy ilyen szolgáltatást!

A finanszírozás kérdése

A megfelelő szakértelem nem merül ki annyiban, hogy ismerik a legújabb, leghatékonyabb, legkörnyezetbarátabb megoldásokat. Természetesen ez is fontos, azonban ha mindez túl nagy befektetést jelentene egy cég számára, akkor semmit sem érne, mert nem tudnák megvalósítani.

Ha viszont a tervek mellé odateszik a finanszírozási lehetőségeket is, akkor az már több, mint extra! Pedig épp ez az, amit egy EKR-ben jártas szakember meg tud tenni. Az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer ugyanis többféleképpen is támogatja az ilyen energiahatékony beruházásokat. Ennek a segítségével akár teljesen, de nagyrészt mindenképp finanszírozhatják a vállalatok a felmerülő költségeket.

Így válik a szakértelem igazán fontossá egy energetikai audit során!