Tiborcz cégéhez kerülnek a Posta Biztosítók

Tiborcz cégéhez kerülnek a Posta Biztosítók

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közel 67 százalékos részesedést szerez a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban a Gránit Biztosító – számolt be a tőzsde honlapján közöltekről a Telex. A Gránit a Waberer’s-csoport leányvállalata, egyben Tiborcz István többségi tulajdonában áll. Ha a hatósági engedélyeket is megszerezték, úgy 2024 őszére zárhatják le a tranzakciót, melynek célja, hogy a Waberer’s meghatározó részesedéssel bírjon a teljes hazai biztosítási piacon.

A Gránit július 8-án írt alá adásvételi szerződést az említett biztosítók kétharmados (66,925 százalékos) részesedésének megvételéről. A két biztosító együttes díjbevétele tavaly 60,7 milliárd forint, adózott eredménye pedig 2,2 milliárd forint volt.

Az állam nem kívánt tartósan tulajdonos maradni, ezért írta ki a biztosítók privatizációját. Esélyes volt még a Keszthelyi Erik és Mészáros Lőrinc birtokolta CIG Pannónia, de végül a Gránit lett a befutó.