Új energiaellátás biztonságáért felelős helyettes államtitkárt neveztek ki

Új energiaellátás biztonságáért felelős helyettes államtitkárt neveztek ki

Szijjártó Péter (Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott Zombori Dóra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium energiaellátás biztonságáért felelős helyettes államtitkára, megbízatása június 6-i hatállyal megszűnt, a kormányfő pedig – Szijjártó Péter külügyminiszter javaslatára – Marosvári Csabát nevezte ki a helyére június 7-ével– derül ki a Magyar Közlönyből.

A 24.hu cikke szerint Zombori Dóra korábban ideiglenes ügyvivő volt a washingtoni magyar nagykövetségen, majd nemzetközi energetikai, klímaügyi kapcsolatokért felelős miniszteri biztos lett. Marosváriról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy egyike volt azoknak, akikkel együtt tavaly februárban 5,5 millió forintos fedélzeti számlát (étel-ital) produkált Szijjártó Péter miniszter a Kairó-Manáma repülőúton. A 49 fő üzleti delegáció tagjaként akkor Marosvári Csaba az orosz gázbeszerzést intéző, állami tulajdonú MVM CEEnergy Zrt.-t képviselte.