Új részlet a Szép-kártya felhasználásáról: mindegyik alszámláról lehet hideg élelmet vásárolni

Új részlet a Szép-kártya felhasználásáról: mindegyik alszámláról lehet hideg élelmet vásárolni

SZÉP-kártya (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik Szép-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert is vásárolni – olvasható a kormányzati portálon csütörtök délben közzétett tájékoztatásban.

A kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy a vendéglátás alszámláról 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig lehet hideg élelmiszerre költeni. Ugyanakkor mivel az alszámlák (szálláshely, vendéglátás, és szabadidő zsebek) közötti átjárhatóság 2022. december 31-ig megmarad, ezért valójában mindegyik alszámláról lehet hideg élelmiszert vásárolni. Természetesen a korábban célként kijelölt szolgáltatások (szálláshely-, vendéglátás és szabadidő szolgáltatások) vásárlása továbbra is zavartalanul minden alszámláról megvalósítható – hívja fel a figyelmet a kormány MTI beszámolója szerint. 

Mint hozzáteszik, a vendéglátás alszámlára legfeljebb évi 150 ezer forint utalható, de ez nem azt jelenti, hogy ennyit lehet maximum hideg élelmiszerre költeni. Az újonnan és a már korábban beutalt összegeket egyaránt fel lehet használni mind a három alszámla esetén hideg élelmiszer vásárlásra.

Orbán Viktor karácsony előtt a Facebookon jelentette be, hogy jövő februártól már az élelmiszerekért is fizethetünk Szép-kártyával. Hamarosan meg is jelent az erről szóló rendelet, ami nem aratott nagy sikert a szállásadók körében: aggódnak, hogy számukra az eddig stabil bevételt jelentő Szép-kártya költések a rendelet miatt csökkenhetnek.