Újabb koronavírusos betegek érkeznek Romániából Debrecenbe és Szegedre

Újabb koronavírusos betegek érkeznek Romániából Debrecenbe és Szegedre

Egy ápoló a koronavírusos betegek számára kialakított osztályon a bukaresti Marius Nasta Tüdőkórházban 2021. október 6-án. Romániában az elmúlt 24 órában 14 ezernél is több új megbetegedést regisztráltak és 331-en haltak bele a betegség szövődményeibe, ami a legtöbb a vírus megjelenése óta. (MTI/AP/Andreea Alexandru)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb tizenkét, súlyos állapotban lévő Covid-beteget szállítanak át pénteken Romániából Magyarországra – írja a 24.hu a Transindexre hivatkozva. Öt intubált beteg Debrecenbe kerül, hét páciens Szegedre. Utóbbiak közül ketten intubáltak, öten oxigénmaszkot igényelnek.

A román egészségügyi minisztérium szerint valamennyi beteg szállítható állapotban van, állapotuk stabil. Románia csütörtökön tíz, válságos állapotban levő beteget szállított át Magyarországra, ők voltak az első csoport. Mint a portál írja, öt-öt pácienst utaltak be a szegedi és a debreceni kórház intenzív terápiás részlegére. A tíz beteg közül nyolcat korábban Bukarestben, kettőt Temesváron kezeltek. Állapotuk válságos, de stabil volt.

Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter akkor megköszönte Magyarország támogatását, amit az európai szolidaritásból fakadó természetes gesztusként üdvözölt. 

Lapunk is beszámolt arról, hogy Szijjártó Péter szerdai bejelentése szerint hazánk ötven koronavírusos beteget vesz át intenzív ellátásra Romániától. A külügyminiszter akkor felidézte, hogy szomszédunknál nagyon sok a súlyos beteg, küldtünk már lélegeztetőgépeket és gyógyszert, de most beteget is fogad hazánk segítségképpen.

Címkék: Románia, koronavírus