50 koronavírusos beteget vesz át Magyarország Romániától

50 koronavírusos beteget vesz át Magyarország Romániától

Lélegeztetett beteg a Székelyudvarhelyi Városi Kórházban (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ötven koronavírusos beteget vesz át intenzív ellátásra Magyarország Romániától – jelentette be a Karmelita kolostorban szerdán kora délután Szijjártó Péter. 

A külügyminiszter felidézte, hogy szomszédunknál nagyon sok a súlyos beteg, a magyar külügy pedig folyamatosan egyeztet az ottani vezetéssel, hogy miben tudnánk segítséget nyújtani. Küldtünk már lélegeztetőgépeket és gyógyszert, most viszont betegeket fogunk fogadni. 50 covidos beteget vesznek át intenzív ellátásra a szegedi és a debreceni klinikák.

Szijjártó Péter elmondása szerint a román egészségügyi minisztérium folyamatosan egyeztet az Országos Kórházi Főigazgatósággal a technikai részletekről. Tisztázni kell ugyanis, hogy milyen állapotú betegek érkeznek hazánkba, mikor kezdődhet meg a szállítás, illetve a kórházi lapokat is le kell fordítani magyarra. 

Címkék: Románia, koronavírus