Sok pénzzel a mellén panaszkodott egy román politikus a szegénységről

Sok pénzzel a mellén panaszkodott egy román politikus a szegénységről

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A román politikában a véletlen nagy tehetségű rendező: a korábbi kormánypárt, a PSD elnöke egy köteg pénzzel a zsebében beszélt a nehéz sorsú vállalkozókról.

Marcel Ciolacu egy időre át is adta a szót egy bajba került fiatal gazdának, aki arról beszélt: a szárazság és a szakminisztérium passzivitása miatt már nem tudja fizetni a vállalkozás-fejlesztésre felvett bankhitel törlesztőrészleteit.

A pártelnök visszavette a szót és várta az újságírók kérdéseit, amikor benyúlt a zakója belső zsebébe egy papírlapért. Ahogy kivette, azzal együtt több nagycímletű bankjegyet is kihúzott a jelenlévő fotósok nagy örömére. A száz- és kétszáz lejesek (7 és 15 ezer forint – a szerk.) hosszú percekig ott virítottak a politikus mellkasán, aztán ahogy meglátta, visszatömködte őket. Ciolacu egyébként később a Facebook-oldalán próbálta menteni a menthetőt, és kitett a fotót a következő szöveggel: „ez az igazi átláthatóság!”