Ez a politika csődöt fog mondani – Magyar Hang-ajánló

Ez a politika csődöt fog mondani – Magyar Hang-ajánló

Magyar Hang címlap 2018. augusztus 17-23

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang 14. száma jelent meg augusztus 17-én, pénteken. Ízelítő a tartalomból:

– A populizmus, az ösztönökre ható politika hosszabb távon biztos, hogy nem működik. A kérdés sokkal inkább az, hogy mikor mond csődöt – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Pálinkás József. A hivatala éléről nemrég menesztett tudós szerint ha gazdasági problémák adódnak, az a tömeg, amely csupán pillanatnyi érdekeire figyel, rendkívül gyorsan elfordul bárkitől – a Fidesztől is. Interjú.

– Riport a Hős utca környékéről, ahol már nem csak a legszegényebbek, legleszakadtabb réteghez tartozók fogyasztják a pusztító drogokat.

– Komáromi kisleány – A porokból készült sütemények világa már nálunk is elmúlt.

– „Ennyiért egy kilót sem” – 13 forintért vásárolnák fel a szabolcsi léalmát, nyomortól félnek a gazdák.

– NER-en innen, határidőn túl – Egyre több beruházás átadása késik, kötbért mégsem fizetnek a kivitelezők.

– Totális csőd, majd bukás – Megszűnik a kereskedőházi rendszer, amelyből jól profitáltak a külföldi oligarchák, miközben a magyar kormány öntötte bele a pénzt.

– Tömeges hiba a behajtócégnél? – Végrehajtással fenyegetőzik az Intrum Justitia, ám sokszor a jogalap sem tisztázott. Célkeresztben az egykori Telenor-ügyfelek.

– Mi vár ránk szeptembertől, mit tervezhet Orbán Viktor - Szerető Szabolcs publicisztikája.

– Plágiumon kapta szerzőnk Orbán János Dénest – Stumpf András írása, amelyet még az online Heti Válaszba szánt, de már nem jelenhetett meg.

– Kirgizisztánban egy tehén ellopásáért a mai napig 11 évig terjedő szabadságvesztés jár, míg a menyasszonyrablásért és a lány szüzességének elvételéért általában csak 200 dollárnyi pénzbírság. A nőrablás máig meglévő szokása az után került a figyelem középpontjába, hogy egy „férj” egyenesen a rendőrőrsön ölte meg a „menyasszonyát”.

– A kolosszus visszatért. Újjáépítették a hidat, amelyet a Kis-Jugoszlávia elleni háborúban a szövetségesek romboltak le, hogy elzárják Vajdaságot Belső-Szerbiától.

– Bírák a rendszer fogságában. Nemzetközi szakmai szervezet előtt a magyar igazságszolgáltatás helyzete.

– Egy pohár víz: bonyolultabb, mint bárki hinné Próbáltunk nem üdítőt inni a gyorséttermekben, változó sikerrel.

– A koncentrációs táborok és a gulág története jóval korábbra nyúlik vissza, de vajon hogyan váltott át a civilizáció önmegsemmisítő üzemmódba? – erre keresi a választ új alkotásában az Oscar-díjas Saul fia rendezője, Nemes Jeles László. A Napszállta című alkotás az augusztus végén induló Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon debütál. A rendezővel díjakról, elvárásról, felelősségről és a történelmi korok párhuzamairól beszélgettünk.

– Az Úr Jézus szülőföldjéhez nemcsak a magyar zsidóságon, hanem a magyar kereszténységen keresztül is kapcsolódunk. Vallásunk legfontosabb helyszínein számos magyar vonatkozású kegyhely található. Az augusztus 15-ei Nagyboldogasszony, valamint közeledő államalapításunk ünnepe alkalmából ezeket a magyar zarándokok számára különösen is fontos emlékeket gyűjtjük csokorba.

– Újra „füstöl” a szerencsi cukorgyár kéménye Társadalmi problémákra is felhívja a figyelmet a Hello Wood tokaji építésztábora.

– Az Eb-ről négy nagymedencés és két nyílt vízi aranyéremmel érkezett haza a válogatott. Az eredményben oroszlánrésze volt a botrányokat elsimító Wladárnak. Portrénk a válságkezelő elnökről.

– A sport szeretete meghatározza az életét, még így a 38. születésnapja előtt pár héttel is. Imádott sportágának élő és aktív legendája, emellett díjugrató lovas, részt vett a Dakar-ralin, futott már maratont közvetlenül egy dzsúdóversenye után, de ha az élet úgy hozza, népszerűsíti a sportágát a nemzetközi dzsúdószövetség fejlesztési programjait Iránban, Indiában, vagy éppen Magyarországon. Ungvári Miklós csaknem egy év kihagyás és egy vállműtét után 37 éves és 300 naposan lett az IJF World Judo Tour történetének legidősebb győztese. Interjú.

– Publicisztika: Szerető Szabolcs: Szeptemberben újrakezdik; Dévényi István: Az árkok betemetve, csak nem úgy; Torkos Matild: Szemfényvesztők; Stumpf András: Szépíró vagyok, ez nem plágium!; Szántó T. Gábor: A tanárnő; Hegyi Zoltán: Egy mindenes feljegyzései (11. rész); Puzsér Róbert: Ördög hozott, Ronaldo!; Büky László: Palingrád! Leszállás; Marabu rajza

– És még sok érdekes olvasmány!

Keresse a lapot augusztus 17-től, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon!

Címkék: Magyar Hang, ajánló